Пт, 2024-03-29, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:44
ФРН підтримує збереження євро - канцлер Німеччини
Інші останні Новини Європейського Союзу
ФРН підтримує збереження євро, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Канади Стівеном Гарпером, передає "РБК-Україна" з посиланням на Reuters.

При цьому Меркель зазначила, що Євросоюз має потребу в довгостроковому і стабільному розв'язанні боргових і фінансових проблем.

"Я ще раз підкреслюю, що нам потрібне довгострокове і стабільне рішення. Ми говоримо про кроки, яких ми не зробили, коли створювали валютний союз, а саме - про створення політичної надбудови. Німеччина розуміє, що в зоні єдиної валюти всім необхідно поділяти і політичну відповідальність. Останнім часом ми досягли значного прогресу, але часовий фактор є основним. Ми це добре розуміємо", - сказала Меркель.

Вона також підтримала голову Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі. Того критикували за його зауваження про те, що ЄЦБ зробить все можливе для порятунку євро. За словами Меркель, виступ Драгі "абсолютно" збігається з поточними підходами глав європейських держав.

У свою чергу Гарпер заявив, що він повністю впевнений у здатності ЄС розв'язати свої боргові і фінансові проблеми. Зазначимо, що Гарпер раніше неодноразово критикував ЄС за повільний темп перетворень. Оттава також відмовилася надавати фінансову допомогу ЄС у рамках Міжнародного валютного фонду.

В ході спільної прес-конференції Гарпер і Меркель підтвердили прагнення Канади та Німеччини укласти договір про вільну торгівлю між Канадою і ЄС. В Оттаві планують його підписання до кінця 2012 р.

Зазначимо, раніше прем'єр-міністр Італії Маріо Монті попередив про те, що фінансова криза в єврозоні може викликати, за його висловом, "психологічний розпад" Євросоюзу.

Нагадаємо, у липні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла про серйозні ризики для "європейського проекту", нейтралізувати які можна лише завдяки більш успішній і швидкій спільній роботі регуляторів.

Зазначимо також, що Меркель виступає проти загальної фінансової відповідальності за борги Європи.

"Якщо Німеччина здасться, то вона втратить найбільше. Ставки дохідності за німецькими державними облігаціями зростуть, і вся Європа буде змушена брати фінансування під вищі відсотки", - зазначає головний економіст Saxo Bank Стін Якобсен.

На початку червня 2012 року Німеччина визначила, що способом боротьби з борговою кризою, що загострилася в Європі, може стати не випуск колективних облігацій, а внесення нагромаджених країнами надлишкових боргів у єдиний фонд, щоб погасити їх протягом 25 років.

Німеччина виступила проти колективних облігацій, крім усього іншого й тому, що їхній випуск суперечив би конституції ФРН.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: канцлер Німеччини, збереження євро, ФРН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]