Пт, 2024-03-29, 10:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:14
Грузія заперечує участь українців у війні з Росією в 2008 році
Інші останні Політичні новини
Заступник секретаря Ради безпеки Грузії Леван Дучідзе вважає, що Росії доводиться шукати вигадані факти, щоб, як за часів радянської пропаганди, довести всьому світові, що вона не є ініціатором війни в Південній Осетії. Про це він розповів ZN.UA, коментуючи резонансну заяву Слідчого комітету РФ про участь українців у південноосетинському конфлікті.

"Коли на початку 90-х років в Абхазії російські збройні сили бомбили грузинські села, важко було довести це всьому світу. Але так сталося, що один російський літак упав і розбився, у нас з'явилися докази: ось, будь ласка, російський військовий літак, який бомбив грузинські позиції й грузинські села. Але тоді від міністра оборони РФ Грачова ми почули, що мовляв, так, літак знайшли, але насправді це грузинський літак, це грузини попередньо його перефарбували в російські кольори, щоб ввести весь світ в оману й підірвати авторитет російських збройних сил ", - сказав представник Ради безпеки Грузії.

"Зараз же проблема у них була складніше: адже не скажеш, що це грузини перефарбувалися, щоб виглядати як російські солдати. Ось вони й придумали, що це були українські найманці, які звідкись там взялися, а потім незрозуміло куди поділися", - підкреслив Дучідзе.

"Але треба ж Росії було знайти хоч якесь пояснення, адже, з одного боку, це держава, що претендує, щоб з нею рахувалися, щоб світові проблеми вирішувалися з її участю, а з іншого - російська армія вторгається на територію суверенної держави з метою усунути там демократично обрану владу, змінити геополітичну орієнтацію, скасувати суверенітет і реальну незалежність, і до того ж ця армія займається вбивствами, грабунком мирних жителів, забираючи все, що під руку потрапить - старі кросівки, срібні ложки, велосипеди, унітази ", - зазначив він.

"Все це є на фотографіях і відеозаписах, все це видно. Напевно, комусь за це стало соромно, ніяково, ось вони і вирішили, що треба звалити все на грузинську сторону і, звичайно, на когось ще, кого можна було б видати за російських військовослужбовців. Так от і з'явилися українські найманці ", - резюмував заступник секретаря Радбезу Грузії.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ України заявили про відсутність доказів участі українських найманців в російсько-грузинському конфлікті в серпні 2008 року.

Раніше, офіційний представник СК РФ Володимир Маркін повідомив, що слідство щодо грузино-осетинського конфлікту в серпні 2008 року з'ясувало, що грузинські військові інсценували злочини російських солдатів в ході операції з примусу Грузії до миру.

При цьому це було роблено за допомоги українських найманців, переодягнених в російських солдат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: війні, українців, Росією, 2008 році, Грузія заперечує | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]