Пт, 2024-04-19, 02:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:36
Кабмін - працевлаштована лише половина біженців
Інші останні Економічні новини

Проблеми з житлом та працевлаштуванням залишаються найважливішими для близько половини внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей, на території України, передає "Укрінформ".

Про це йшлося на конференції "Відновлення на Сході України: як відбувається об'єднання та інтеграція внутрішньо переміщених осіб у громадах", яка відбулася 30 червня 2016 року й була організована Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та вимушено переміщених осіб за підтримки урядів Японії та Норвегії.

"Проблеми з житлом та працевлаштуванням залишаються найбільшими бар'єрами на шляху інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Лише трохи більше половини тих, хто працював до моменту переселення, змогли знайти роботу на новому місці, і 40% опитаних ВПО свідчать, що їм доводиться економити навіть на харчуванні. Близько 70% переселенців винаймають житло і скаржаться на його високу вартість", - йдеться в матеріалах досліджень МОМ, що були роздані журналістам під час конференції.

У реєстрі ВПО в Україні на сьогодні майже 1,8 млн осіб, але міжнародні організації сумніваються у цій цифрі - Мінсоцполітики

У реєстрі внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) в Україні на сьогодні фігурує майже 1 мільйон 800 тисяч осіб, але міжнародні організації ставлять під сумнів цю цифру. Про це на конференції щодо ВПО сказав заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, інформує УНІАН.

Він зазначив, що в реєстрі ВПО на обліку 1 мільйон 785 тисяч ВПО. "Але вже сьогодні є організації, які ставлять під сумнів таку кількість внутрішніх мігрантів в Україні", - наголосив він.

За його словами, зараз за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) розроблена і впроваджується програма щодо електронної реєстрації ВПО. "Ми сподіваємося, що до кінця липня місяця вже в усіх управліннях соціального захисту програма буде запроваджена", - зазначив він.

Мущинін додав, що це дасть можливість для надання допомоги - гуманітарної, благодійної ВПО. За його словами, також будуть мати доступ до цього реєстру з певними заходами з закриттям персональних даних організації, які займаються благодійністю і переміщеними особами.

Заступник міністра також нагадав, що 8 червня урядом була ухвалена постанова, якою спрощена процедура отримання довідки ВПО, зокрема, довідка ВПО буде діяти безстроково.

Мущинін також наголосив, що на цей час вже відновлено майже 20 тисячам пенсіонерів соціальні виплати, які вони не могли отримати, починаючи з лютого-березня поточного року.

Окрім того, ВПО призначено новий порядок соцвиплат.

Навесні уряд за поданням СБУ припинив виплати 450 тисячам пенсіонерам-"переселенцям", серед яких могли бути "пенсійні туристи", котрі продовжували жити під окупацією й зареєстрували своє нібито нове місце свого проживання у районах, визволених від російської гібридної армії, чи взагалі в інших областях України. 1 червня віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що 90 тисяч з них успішно пройшли перевірку й знову отримуватимуть свої пенсії у встановленому розмірі.

Загалом серед біженців було виявлено 700 тисяч "мертвих душ", які постійно отримували державні соцвиплати, що серед іншого йшли на діяльність проросійських терористичних організацій.

За словами колишнього керівника Луганщини Георгія Туки, насправді біженців на 1 млн менше, ніж заявляє Мінсоцполітики.

Чинний голова Донеччини Павло Жебрівський каже, що 490 тисяч зареєстрованих у Донецькій області переселенців (тобто дві третини) мешкають на окупованій частині Донбасу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: працевлаштування, половина біженців, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]