Пт, 2024-04-19, 08:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:33
Кандидати в депутати задля місця в Раді розповідають про свої статки
Інші останні Політичні новини
Кандидати в нардепи подали свої декларації про доходи в ЦВК згідно з законом. У Партії регіонів найбагатші люди знаходяться на початку виборчого списку, а в Об'єднаної опозиції багатії розмістилися на скромних, але прохідних місцях з 50 - го по 75-е в списку.

В умовному рейтингу найбагатших кандидатів перші рядки займають переважно регіонали: в їхньому списку знаходяться основні акціонери таких великих підприємств, як "Конті" ( Борис Колесніков, № 8 в списку) і АвтоЗАЗ ( Таріел Васадзе, № 36), пише "Сегодня".

Саме ці двоє і очолюють рейтинг офіційно засвічених доходів за 2011 рік. Колесніков заробив 166 мільйонів гривень, а Васадзе - майже 46 мільйонів. Андрій Клюєв (№ 4 у списку ПР) з 29 мільйонами - на третьому місці, проте у секретаря РНБО найуспішніша дружина (заробила більше 8 млн). Варто зазначити, що директор Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча Володимир Бойко (№ 7 у списку ПР) в 2011-му заробив 19,2 млн, і все це - офіційна зарплата.

У списку "Батьківщини" подібні доходи ніхто не декларує. Один з найбільш великих заробітків в 2011-м - у нардепа Олександра Дубового, що має скромний 64-й номер в списку - 1,87 млн. І при цьому на рахунках у нього більше, ніж у Клюєва - 25 з гаком мільйонів.

Також кандидати в нардепи декларують дані про свою нерухомість. Найбільша кількість будинків виявилася у № 64 "Батьківщини" Олександра Дубового - 5, загальною площею 7200 квадратних метри, причому один з них - площею 3937 квадратних метри - в три рази більше, ніж у Андрія Клюєва.

Більше будинок тільки у Бориса Колеснікова - 5581 кв. м, але це у нього єдиний об'єкт нерухомості. Така сама ситуація з квартирами. Маючи другі за розмірами доходи серед кандидатів, Таріел Васадзе володіє будинком (883 кв. м) і двома квартирами (156 і 229 кв. м).

А у № 55 у списку "Батьківщини" Тетяни Донець будинок (405 кв. м) і сім квартир площею від 46 до 370 кв. м - це абсолютний рекорд серед кандидатів за кількістю нерухомості. При цьому дохід Тетяни в 2011-му становив трохи менше мільйона, а на рахунках у неї - 10,6 млн.

Ще дивніше ситуація з рухомим майном. На першому місці за кількістю автомобілів знаходяться зовсім не лідери фінансів, а нардеп-бютівець Руслан Богдан (73 місце у списку "Батьківщини"). Богдан заробив в 2011-м 213 тисяч гривень (як нардеп), його дружина - 455 тисяч, але при цьому у них на рахунках 8 мільйонів гривень і 6 авто: Lexus, 500-й Mercedes, Toyota Land Cruiser, Porsche Cayenne, Toyota Sequoia і Toyota Camry.

А абсолютним рекордсменом за кількістю авто є опозиційний № 43 Максим Бурбак - 20 машин, правда, 17 з них вантажні. Так що, мабуть, це його бізнес, на що вказує і наявність 12 причепів.

І вже зовсім все стає алогічно, коли мова заходить про предмети розкоші. Прогулянкові катери мають багато кандидатів, але лідером у номінації став нардеп-бютівець Сергій Пашинський (№ 27 "Батьківщини"): вся його сім'я за 2011 рік заробила менше 400 тисяч гривень, але при цьому у Пашинського (крім двох авто Mercedes) два катера ( Targa і Beneteau) і комбікатер Tracker Targa.

А от лідери партій не розкошують Родина лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока живе не в розкоші - у неї дві квартири загальною площею 213 квадратних метра. Зарплата лідера партії - трохи більше 16 тисяч на місяць (197 тисяч за рік), та й дружина не дуже допомагає, заробивши за 2011-й 46,5 тисяч (менше 4 тисяч на місяць). Правда, у сім'ї все ж є два автомобілі Toyota - Sequoia і RAV4. Лідер "УДАР" Віталій Кличко у своїй партії взагалі нічого не отримує. Всі його доходи пов'язані з колишньою професією - боксера, при чому всі 4,7 мільйони доларів зароблені закордоном. В Україні у Віталія лише квартира в 225 квадратних метри і рахунок в банку на 82 мільйони гривень.

Найкумедніша декларація про доходи у другого номера партії "України - вперед!" Андрія Шевченка, який минулий сезон грав у київському "Динамо", а після Євро-2012 завершив кар'єру футболіста.

Як зазначено на сайті Центральної виборчої комісії, всього за рік доходи Андрія Шевченка склали 13 мільйонів 205 тысяч гривень.

У тому числі - заробітна плата колишнього форварда київського "Динамо", яка склала 25,090 тисяч гривень за рік. Таким чином, Шевченко в "Динамо" отримував на місяць трохи більше двох тисяч гривень.

А 4 серпня стало відомо, що лідер Компартії Петро Симоненко володіє квартирою площею 70 квадратів та земділянкою 1200 кв.м, а його сім'я - 4-ма квартирами площею 75 кв.м, 81,3 кв.м, 38,9 кв.м та 153,2 кв.м та землею на 9977 кв.м.

Нагадаємо, 21 березня лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк закликав опозиційних депутатів оприлюднити свої декларації до виборів. Яценюк також заявив, що ті, хто представляють Партію регіонів і владу, не хочуть "декларувати мільярдні надбання, які вони отримали за останні 2 роки перебування у владі".

Нагадаємо, президент Віктор Янукович вважає, що депутати повинні декларувати свої витрати. Він пообіцяв відреагувати, якщо надійде сигнал про використання за межами бюджетних коштів, бо дуже принципово до цього ставиться.

Втім, у Партії регіонів однаково знають, як через антикорупційний закон їм можна не декларувати доходи.

Як повідомлялося, уряд збирається обкласти доходи багатих підвищеними податками, про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров. За його словами, ті, хто має більш як 100 тисяч гривень на місяць, повинні платити не 17% податку на прибуток, а 30-40%.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1498 | Додав: adminA | Теги: кандидати, свої статки, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]