Пт, 2024-04-19, 08:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:21
Microsoft з'єднає можливості GPS і "хмарки"
Інші останні Новини світу науки і технологій
Дослідницький підрозділ Microsoft працює над навігаційною технологією, яка повинна мінімізувати енерговитрати пристроїв, що намагаються визначити власне місце розташування, за рахунок "підвантаження" геологічних даних, що зберігаються в "хмарі". Мова йде про проект Cloud-Offloaded GPS (CO-GPS) та його мобільну версію, що отримала назву CLEO (Cultivating the Long tail in Environmental Observations). А ось, якщо вам також потрібна система GPS моніторинг, то ми радимо вам відвідати сайт intelli.com.ua. Адже на цьому сайті ви знайдете все, що потрібно для супутникового контролю руху транспорту та обліку палива на траспортних засобах вашого підприємства.

Зараз смартфону потрібно близько 30 секунд, щоб отримати інформацію про власні координати від супутникового угруповання. Ця процедура пов'язана з великими енерговитратами, які зростають в залежності від тривалості навігації.

Інженери з Microsoft Research спробували доручити дані дії "хмарному" сервісу, який майже миттєво видає початкові координати для мобільного пристрою, що звернувся до нього. Перенесення частини ресурсномістких операцій в "хмарку", таким чином, дозволить скоротити час отримання інформації з супутників до декількох мілісекунд, а також добитися значної (більш ніж в 2 рази) енергоефективності.

За даними видання MIT TechnologyReview, якщо нинішні GPS-модулі споживають близько 1 Дж енергії для визначення стартової геопозіціі, то технологія CO-GPS знизить енергоспоживання до 0,4 мДж, тобто на 99,96%.

Стверджується, що теоретично нова технологія здатна видавати щосекундні GPS-звіти протягом півтора років з одної підзарядки, рівної заряду двох батарей AA.

Технологія також знайде застосування в оснащенні навігаційними модулями малопотужних пристроїв типу наручних годинників.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1129 | Додав: nowyny | Теги: система GPS моніторинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]