Пт, 2024-04-26, 05:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:38
МВС розкрило вбивство харківського журналіста Климентьєва
Інші останні Кримінальні новини

Начальник слідчого управління МВС України Василь Фарінник заявив, що вбивство харківського журналіста, редактора газети "Новий стиль" Василя Климентьєва розкрито, повідомляє харківське інформаційне агентство "Status quo".

За словами Фарінника, головний підозрюваний у вбивстві журналіста - оголошений в розшук колишній співробітник Харківського УБОЗу Андрій Козар, при цьому він, швидше за все, вбив Климентьєва з чиєюсь допомогою.

Фаринник також повідомив, що Козар підозрюється у скоєнні ще двох злочинів.

А ось колишня дружина головного редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва Людмила сумнівається, що правоохоронці знайдуть замовника його вбивства, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що замовника вбивства вони не знайдуть. А виконавцем цілком можуть пожертвувати. Тим більше, я думаю, що вбивці вже теж немає в живих. Він зник незабаром після Климентьєва і його, напевно, вже немає в живих", - сказала Климентьєва , коментуючи заяву про те, що підозрюваний у вбивстві Климентьєва колишній УБОЗівець Андрій Козар оголошений в міжнародний розшук.

Климентьєва підкреслила також, що близькі та колеги Климентьєва з самого початку говорили про причетність Козара до зникнення редактора "Нового стилю". У свою чергу екс-журналіст "Нового стилю" Юрій Хомайко пов'язує заяву МВС про розкриття справи Климентьєва з наближенням виборів.

"Я вважаю, що у зв'язку з виборами хочуть справа прикрити і, можливо, вирішили Козарем пожертвувати. За неофіційною інформацією з компетентних джерел, знайти Козара в минулому році не складало ніяких труднощів для наших правоохоронних органів, але тоді вони цього не зробили. Можливо, зараз його можуть принести в жертву ", - сказав Хомайко.

Як повідомлялося, 11 серпня 2010 року головний редактор газети "Новий стиль" Климентьєв виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі "BMW" сріблястого кольору і не повернувся. Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив кримінальну справу за статтею "умисне вбивство". У березні 2011 року міліція оголосила в розшук двох підозрюваних у справі зниклого Климентьєва, в тому числі колишнього співробітника правоохоронних органів Андрія Козара.

13 липня 2011 прокурор Харківської області Геннадій Тюрін заявив, що в "справі Климентьєва" залишилася одна версія: його зникнення пов'язане з його професійною діяльністю. Фаринник раніше відзначав, що в рамках розслідування цієї справи українська міліція працює з колегами з Російської Федерації.

21 червня в МВС повідомили, що Головне слідче управління встановило особу людини, підозрюваного у вбивстві Климентьєва і порушило щодо нього кримінальну справу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1054 | Додав: admin | Теги: Василь Климентьєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]