Чт, 2024-03-28, 16:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:17
На виборах у Раду в Києві йде тандем ПР і Черновецького
Інші останні Політичні новини

Влада, через низький рейтинг Партії регіонів в Києві, висунула в мажоритарних округах столиці маловідомих "технічних" кандидатів від ПР. Реальними ж кандидатами від влади стануть кандидати-самовисуванці з колишньої "молодої команди" Леоніда Черновецького, що готуються вступити до лав "регіоналів". Про це у своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна" пише політичний оглядач Інна Ведерникова.

Автор нагадує, що Партія регіонів і Київ ніколи не відрізнялися взаємною симпатією - 15% ПР на позачергових виборах до парламенту в 2007 році проти 46% БЮТ, в 2010-м другий тур президентських виборів: лідер БЮТ - 65%, ПР - 35% відповідно. Таким чином, бажання Банкової нейтралізувати фактор партійності в столиці (особливо на мажоритарних округах, які, власне, і з'явилися в законі про вибори для виконання цього завдання по всій Україні) цілком логічний.

В результаті, Партію регіонів у мажоритарних округах Києва на сьогоднішній день представляють два кандидати - технічний і прохідний.

"З регіоналів, які не мають на своєму окрузі "технарів", можна назвати тільки Ігоря Лисова (округ № 212, Голосіївський район), Максима Луцького (округ № 222, Солом'янський район ) і Валерія Борисова (округ № 213, Деснянський район). Давно використовують округ. Мають достатній фінансовий ресурс. Згідливі. В силу наявного бізнесу. У списку прохідних також Галина Герега (округ № 215, Деснянський р-н. Безумовно, хоче утримати "Епіцентр"); якийсь завжди готовий кількісно забезпечити мітинги ПР головний лікар 1-ї лікарні Ігор Чермак (округ № 212, Дарницький р-н); колишній заступник міністра екології, відомий у Києві бізнесмен Ігор Вільдман ", - пише Інна Ведерникова.

Решта округу розібрали:

- Олесь Довгий (округ № 214, Дніпровський район, екс-секретар Київради, найближчий соратник Черновецького. За даними закритих соцопитувань ряду компаній, зайшов на округ з антирейтингів більш ніж 80% і рейтингом в три відсотки. Однак після п'яти місяців шоу кандидата з дитячими майданчиками, новорічними виставами і продуктовими наборами в три рази знизив антирейтинг, і зараз не має конкурентів в окрузі (рейтинг більше 20%);

- Олександр Супруненко (округ № 216, Дніпровський р-н; народний депутат ПР, брат колишнього зятя Черновецького);

- Олександр Пабат (округ № 219, Святошинський р-н; глава "Громадського активу Києва", що входив до промерської більшості в Київраді);

- Лев Парцхаладзе (округ № 218, Святошинський р-н, великий забудовник, умів домовлятися з Черновецьким, автор законопроекту про містобудівну діяльність, де була знівельована роль громадських рад при ухваленні рішення про будівництво);

- Алла Шлапак (округ № 221, Печерський р-н; держатель соціальної мережі Черновецького);

- Валерій Миронов (округ № 220, Подільський р-н, колишній зам Черновецького);

- Віктор Пилипишин (округ № 223, Шевченківський р-н; екс-глава Шевченківського району, фігурант кримінальної справи про розкрадання державного майна).

"Принцип один: у кожного "реального" кандидата є свій гачок. За який в будь-який момент може потягнути пан Льовочкін з товаришами", - резюмує автор статті.

Нагадаємо, в Українi з 30 липня стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, які пройдуть 28 жовтня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 971 | Додав: nowyny | Теги: низький рейтинг, Партія регіонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]