Вт, 2024-04-16, 22:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:17
На видання, що розповіло про використання партією адмінресурсу, ПР подала в суд
Інші останні Новини з регіонів України

Кіровоградська обласна організація Партії регіонів вимагає спростувати інформацію про використання адмінресурсу, яку опублікував молодіжний портал "Гречка". Про це йдеться у відкритій заяві головного редактора онлайн-журналу Валерія Лебедя.

"6 серпня на домашню адресу дизайнера надійшла ухвала Господарського суду Кіровоградської області про порушення провадження у справі за позовом обласної організації ПР про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації", - зазначається у заяві.

За словами Лебедя, основний меседж документу - вимога спростувати на сторінках "Гречки" інформацію про те, що Партія регіонів використовує адмінресурс. У редакції не розуміють, чому позиваються саме до дизайнера. Колектив онлайн-журналу "Гречка" розцінює цей позов як грубий тиск на незалежні видання та наступ на свободу слова.

"Ми переконані, що це ніщо інше, як спроба залякати журналістів, впровадити цензуру, перешкодити виконанню професійних обов'язків", - сказано в заяві.

Портал "Гречка" є незалежним ресурсом, який у своїй роботі використовує лише достовірну інформацію та перевірені факти. Тому ми не приймаємо жодних закидів і не братимемо участі в ігрищах, запропонованих Партією регіонів. Інакше невдовзі нам та іншим виданням України доведеться спростовувати інформацію про те, що в Україні державна мова - українська, а Тарас Шевченко - великий поет", - йдеться у заяві "Гречки".

Редакція звертається до всіх українців, колег, активістів громадських рухів та політичних партії з проханням їх підтримати. Розгляд справи призначено на 21 серпня 2012 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1088 | Додав: admin | Теги: молодіжний портал гречка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]