Пт, 2024-03-29, 02:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:07
Націоналісти зарання почали відзначати День Соборності України
Інші останні Політичні новини
Низка українських націоналістичних організацій провели у центрі Києва акцію під гаслом "Соборну Україну – в соборну Європу".

Майже півтори сотні людей зібралися на Софійській площі, де розгорнули національний прапор України розміром 30х40 метрів, пише "Радіо Свобода".

Учасники несли прапори України, Конгресу українських націоналістів, Народного руху України, Української народної партії. При цьому вони скандували "Геть Митний союз!", "Соборну Україну – в соборну Європу!" та інші гасла.Потім вони пройшли колоною від Софійської площі через Михайлівську площу і вулицю Трьохсвятительську до Європейської площі.

На сходах біля Українського дому учасники акції провели мітинг.

Зазначимо, раніше представники молодіжних партій "Фронту Змін", "Батьківщини", ВО "Свободи" та "Народного руху України" під Кабінетом міністрів України провели акцію "Уряд, давай, до свіданія".

У Луцьку провели акцію під гаслом "Схід і Захід - разом"

У Луцьку на Театральному майдані 20 січня відбулась акція "Схід і Захід - разом!" до Дня Соборності України. Організатором виступила молодіжна громадська організація "Національний Альянс", передає УНІАН.

Під час заходу учасники поділилися на два гурти: "Схід" та "Захід". Потому "західняки" і "східняки" писали на жовтому та синьому полотнах побажання Україні. Найбільше бажали "єдності та братерства, бо в цьому наша сила…", "Національної свідомості…", "Влади, яка б дбала за народ..", а також були гасла "Слава тобі, Україно…", "Нехай процвітає…" та інші. Під час акції присутні співали українських пісень, гімн України.

Акція не була велелюдна, тривала близько двох годин, але загалом свої побажання на прапорі залишило понад півсотні лучан різного віку.

По завершенні акції організатори зшили ці два шматки полотен у прапор України і мають намір передати його у Київ на "Живий ланцюг єдності", який відбудеться традиційно 22 січня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1190 | Додав: adminA | Теги: Націоналісти.День Соборності Україн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]