Сб, 2024-04-27, 00:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 167 168 169 170 171 ... 226 227 »

 

На літньому саміті НАТО у Варшаві Польща поставить питання про створення баз альянсу в країні. Міністр оборони країни Антоній Мачеревіч розцінює рішення з цього питання як визнання Польщі "рівноправним членом" НАТО.

 

Останні Новини Європейського Союзу | Новини європейської України| Додано: 2016-01-10| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)

 

 

"Сотні грецьких пенсіонерів та робітників пройшли центром Афін у п'ятницю, протестуючи проти планів уряду провести капітальну пенсійну реформу", - йдеться у повідомленні.


 

Брюссель схвалив низку програм співробітництва на суму мільярд євро, які націлені підтримати соціально-економічний розвиток у країнах по обидва боки кордону ЄС. Ідеться зокрема й про проекти в Україні.


 

Канцлерка Німеччини вважає за необхідне перевірити на жорсткість правила депортації з країни іноземців, які скоїли злочини. Заява пролунала на тлі дискусії щодо реакції на масові напади на жінок в новорічну ніч у Кельні.


 

Найпрестижніший концертний зал Лондона – Альберт-хол – закрито для російських виконавців. Про це розповів політичний емігрант з Росії та координатор руху "Говорите громче!" Андрій Сидельников.


 

 

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес і Ієва Купце повінчалися 2 січня в церкві Святої Анни у Халлісте. Ця церква була домашньою церквою сім'ї Ільвесів ще в XVIII столітті.


 

 

З 4 січня на кордоні Швеції і Данії введений режим прикордонного контролю, повідомляє DW. Таким чином Швеція має намір зупинити потік нелегальних мігрантів, що в'їжджають в країну.


 

 

У Європейській Комісії вирішили спростувати основні тези Росії щодо начебто проблем, які викличе угода щодо вільної торгівлі між Євросоюзом та Україною, яка набуває чинності з 1 січня 2016 року.


 

Серед пріоритетів Латвії в 2016 році - тривала і значна присутність військових НАТО на території країни. Про це в п'ятницю, 11 грудня, на засіданні комісії сейму з європейських і закордонних справ заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич.


 

Премьер-министр Великобритании Дэвид Кэмерон и глава польского правительства Беата Шидло обсудили методы "борьбы с российской пропагандой". Глава британского кабинета министров рассказал об этом на пресс-конференции в Варшаве.


 

 

"Ми не можемо з упевненістю сказати, що ЄС, як і раніше, буде існувати в такому вигляді через 10 років. Якщо ми хочемо цього, то ми повинні боротися", - сказав Шульц.


 

Новий міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польще не має можливості приймати велику кількість біженців з мусульманських країн через те, що в країні перебуває багато мігрантів з України.
 


 

Трактування власників Карти поляка, як громадян Польщі і можливість отримання громадянства через рік для тих, хто хоче жити в Польщі – такі зміни до Закону про Карту поляка представив голова комісії у справах зв’язків із поляками Міхал Дворчик.
 


 

 

Європарламент сьогодні на засіданні підтримав проект бюджету ЄС на 2016 рік. Про це йдеться у прес-релізі на сайті Європарламенту.


 

Парламент Греції сьогодні, 18 листопада, ратифікував законопроект щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін у Twitter.