Чт, 2024-04-25, 11:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:11
Одещина вже вся перейшла на російську. А ось Крим ще поміркує
Інші останні Політичні новини

Одеська обласна рада на позачерговій сесії в середу ухвалила рішення про реалізацію на території регіону положень закону "Про засади державної мовної політики", що передбачає надання російській мові статусу регіональної. За ухвалення цього рішення проголосували 98 депутатів з 108, які зареєструвалися, передає "Українські новини".

Документ прийнято в рамках реалізації положень закону "Про засади державної мовної політики", що набув чинності. На порядку денному сесії було лише одне питання.

Ухвалення рішення супроводжувалося пікетом його супротивників біля облради, участь у якому взяли близько 50 осіб.

Як повідомлялось, 13 серпня Одеська міськрада на позачерговій сесії схвалила рішення, відповідно до якого російська мова отримала в місті статус регіональної.

Зауважимо, що раніше більшість батьків, які відправляють своїх дітей у перші класи одеських шкіл, обрали українську мову навчання. За даними Управління освіти Одеської міськради, 52 відсотки батьків написали заяви, в яких висловилися, щоб їхніх дітей навчали державною мовою, а 48 відсотків обрали для своїх дітей російську мову навчання.

Як повідомлялося, 8 серпня президент України Віктор Янукович підписав закон "Про засади державної мовної політики", а також доручив Кабінету міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

9 серпня Об’єднана опозиція "Батьківщина" звернулася до депутатів місцевих рад із закликом скликати позачергові сесії та ухвалити рішення, які не дозволять набрати чинності "мовному" закону.

Крим вирішив зачекати з підвищенням статусу "язика" до жовтня

Верховна Рада Криму доручила Раді міністрів внести пропозиції щодо реалізації мовного закону до 10 жовтня. Відповідне рішення було прийняте на позачерговій сесії Ради в середу, йдеться в повідомленні установи.

Доручення надане в рамках ухваленої на сесії постанови про першочергові заходи з реалізації в Криму мовного закону.

Раді міністрів також доручено проведення роз'яснювальної роботи серед населення автономії про основні положення закону.

Органам місцевого самоврядування та райдержадміністраціям рекомендовано розробити та здійснити заходи з реалізації цього документу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1005 | Додав: admin | Теги: Одещина, Трейнер (деньги), Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]