Чт, 2024-03-28, 19:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:24
Поки суди строчать відмови, опозиція проходить всі етапи захисту в Україні
Інші останні Політичні новини
Апеляційний суд відхилив позов опозиції про відмову ЦВК зареєструвати кандидатами в депутати екс-прем’єра Юлію Тимошенко та екс-главу МВС Юрія Луценка, повідомляє "Українські новини".

Він визнав законною постанову ЦВК про відмову лідерам опозиції у реєстрації.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Андрій Коротких.

"У задоволенні позову відмовити", - сказав суддя.

Позов "Батьківщини" в особі представника партії в ЦВК Руслана Князевича про визнання незаконною і скасування цієї постанови Центвиборчкому й про зобов'язання ЦВК зареєструвати кандидатами Тимошенко й Луценка відхилений у повному обсязі.

Нагадаємо, Об’єднана опозиція "Батьківщина" звернулася до Київського апеляційного адміністративного суду з позовом про скасування рішення Центральної виборчої комісії, яким вона відмовила в реєстрації кандидатами в народні депутати Юлії Тимошенко та Юрію Луценку.

ОО "Батьківщина" оскаржить у Вищому адмінсуді рішення про неможливість Тимошенко і Луценко брати участь у виборах-2012

Об'єднана опозиція "Батьківщина" оскаржить рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який визнав законною відмову ЦВК реєструвати екс-прем'єра Юлію Тимошенко і екс-главу МВС Юрія Луценка кандидатами в народні депутати.

"Ми, безумовно, будемо оскаржувати це рішення", - сказав глава виборчого штабу ГО "Батьківщина" Олександр Турчинов на брифінгу в суботу, 11 серпня, після судового засідання, передає Інтерфакс-Україна.

Турчинов підкреслив, що не існує "жодних конституційних підстав" для відмови в реєстрації Тимошенко і Луценко кандидатами в депутати".

При цьому він зазначив, що Об'єднана опозиція розуміє, "що в Україні немає правосуддя і немає судів, але ми віримо, що дійдемо до Європейського суду і наші побратими - Тимошенко і Луценко - будуть не тільки разом з нами, вони будуть на волі і знову будуть працювати разом з нами і будуть обрані до Верховної Ради України".

Турчинов повідомив, що опозиція оскаржуватиме сьогоднішнє рішення в касаційній інстанції - у Вищому адмінсуді, який повинен буде протягом трьох днів розглянути касацію.

У свою чергу захисник Тимошенко Сергій Власенко пояснив, що закон відводить два дні для оскарження сьогоднішнього рішення.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: етапи захисту в Україні, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]