Пт, 2024-03-29, 14:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
Політичні контакти з Бєларуссю ЄС має намір скоротити
Інші останні Новини Європейського Союзу
Європейський Союз має намір скоротити політичні контакти з Бєларуссю.

Як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ Литовської Республіки, 14 серпня до МЗС Литви було викликано бєларуського посла Володимира Дражіна, якому було висловлено позицію Євросоюзу у зв'язку з відмовою Бєларусі продовжити акредитацію послові Швеції і рішенням вислати з Мінська інших шведських дипломатів.

"Держави-члени ЄС домовилися про єдину позицію щодо таких дій бєларуської влади. Під час зустрічі було відзначено, що рішення бєларуського уряду вислати шведських дипломатів вплине не лише на двосторонні відносини між Швецією і Бєларуссю, а й на відносини всього ЄС з Бєларуссю. Зважаючи на останні дії Бєларусі, Євросоюз має намір скоротити політичні контакти з Бєларуссю", - йдеться в повідомленні.

При цьому в МЗС Литви зазначили, що розраховують на подальший розвиток відносин з Бєларуссю, пише УНІАН.

"Литва і ЄС загалом зацікавлені у підтримці нормальних дипломатичних відносин з Бєларуссю і розвитку співпраці в рамках програми "Східне партнерство", а нормалізація відносин між Бєларуссю і ЄС залежить від подальших дій Мінська", - наголосили в МЗС Литви.

Нагадаємо, 4 липня бєларуський кордон непомітно для ППО країни перетнув легкомоторний шведський літак. Над Івенцем та околицями Мінська з літака було скинуто плюшевих ведмедиків з плакатами на підтримку свободи слова в Бєларусі.

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко звільнив голову Держприкордонкомітету генерал-майора Ігоря Рачковського і командувача ВПС і військ ППО Збройних сил Бєларусі генерал-майора Дмитра Пахмелкіна.

1 серпня бєларуська влада сповістила Швецію про непродовження акредитації послові в Бєларусі Стефану Ерікссону. Дипломата звинуватили в деструктивній діяльності.

У відповідь шведська сторона заявила, що не прийме нового посла Бєларусі, і рекомендувала двом співробітникам бєларуського посольства залишити Стокгольм.

8 серпня МЗС Бєларусі оголосив про відкликання всіх співробітників бєларуського посольства у Стокгольмі. Шведській стороні рекомендовано вжити аналогічних заходів і відкликати усіх своїх дипломатів з Мінська до 30 серпня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: Бєларуссю, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]