Пт, 2024-03-29, 17:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
Позбавлення медалі спортсменки Йосипенко опротестують
Інші останні Спортивні новини

Українська сторона подала протест на позбавлення легкоатлетки Людмили Йосипенко бронзової медалі в семиборстві в суботу ввечері, 5 серпня, повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету Україна.

Як повідомлялося, Йосипенко позбавлена ​​бронзової медалі в семиборстві після протесту німецької сторони на дискваліфікацію їх спортсменки Ліллі Шварцкопф.

Згідно з остаточним результатом змагань в даному виді спорту, німецька спортсменка посіла друге місце, золото у британки Джесіки Еніс, а росіянка Тетяна Чернова перемістилася на третю позицію. Українська спортсменка Йосипенко виявилася на 4-му місці. Ще одна представниця України Анна Мельниченко зайняла 10-е місце.

Раніше бронзові медалі відібрали в української чоловічої команди зі спортивної гімнастики після протесту японських спортсменів. Крім того, в 1/8 фіналу боксерського турніру в категорії до 78 кг засудили українського чемпіона світу Євгена Хiтрова, який був явним претендентом на золоту медаль. Всі протести української сторони були відхилені.

Нагадаємо, в 2008 році Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення дискваліфікувати українську спортсменку Людмилу Блонську, учасницю змагань з семиборства, за застосування допінгу та позбавив її срібної олімпійської медалі.

Довідка

Семиборство - це вид спорту, що включає змагання в 7 видах легкої атлетики. Змагання проводяться у два дні. Результат кожного учасника визначається комбінацією його результатів в окремих видах. Є своя система нарахування очок у кожному виді. Потім ці очки сумуються, щоб отримати остаточний результат. Змагання з семиборства проводяться серед жінок в літньому сезоні і чоловіків у зимовому сезоні.

У жінок семиборство включає в себе біг на 100 м з бар'єрами, стрибок у висоту, штовхання ядра, біг на 200 м, стрибок у довжину, метання списа і біг на 800 м.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1152 | Додав: nowyny | Теги: Протест, людмила йосипенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]