Сб, 2024-04-20, 03:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:01
Позбувається татар влада Криму: лише четверо залишилися на керівних посадах
Інші останні Новини з регіонів України
Кримських татар стає менше при владі. На сьогодні керівні посади автономії продовжують займати лише чотири представника кримських татар, – пише кримськотатарське видання "Авдет".

А саме: заступник голови ради міністрів Криму Азіз Абдуллаєв, заступник постійного представника президента в Криму Ібраїм Мамутов, голова постійної комісії Верховної Ради Криму з міжнаціональних відносин і проблем депортованих громадян Ремзі Ільясов та голова Бахчисарайської райдержадміністрації Ільмі Умеров.

За останні два роки з керівного складу міністерств, республіканських комітетів та райдержадміністрацій в Україні та Автономній Республіці Крим з числа кримських татар було звільнено 19 співробітників.

Зокрема, з 2010 року до липня 2012 року Юсуф Куркчі звільнений з посади заступника голови держкомітету у справах національностей та релігій, Раєт Сеттаров – з посади міністра праці і соціальної політики Криму, Айдер Аблятипов – з посади заступника міністра освіти і науки Криму, Таїр Мусаєв – з посади заступника міністра охорони здоров'я Криму.

Також звільнені Енвер Салієв - з посади першого заступника міністра житлово-комунального господарства Криму, Ісмет Заатов – з посади заступника міністра культури Криму. Крім того, скорочена посада заступника республіканського комітету Криму у справах релігії, яку займав Айдер Булатов.

Як повідомлялося, Об'єднана опозиція зобов'язалася представляти інтереси кримськотатарського народу в Верховній Раді України 7-го скликання через делегованих Меджлісом кандидатів у виборчий список Обєднаної опозиції. В свою чергу Меджліс кримських татар співпрацюватиме на виборах до Верховної Ради із опозицією, долучившись до неї.

Населення Криму становить близько 2 мільйонів осіб (за даними Державного комітету статистики України станом на 1 січня 2011р.), з них 13% – кримські татари. Кримські татари представлені в парламенті України нинішнього скликання лідером Меджлісу Мустафою Джемілєвим (фракція "Наша Україна – Народна самооборона"). Меджліс – представницький орган кримських татар.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: Криму позбувається татар, керівних посадах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]