Пт, 2024-04-26, 01:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:38
Позитив у зміні поколінь - чим молодші люди, тим вони гнучкіші - психолог
Інші останні Економічні новини

В Україні відбувається природне оновлення нації: народжується вже друге покоління українців, вільне від радянського минулого. Про це в коментарі УНН сказав соціальний психолог Олег Покальчук.

За його словами, нині можна говорити про "біологічне очищення популяції", оскільки в репродуктивний вік вступають українці, які народилися після 1991 року. "Усяке нове покоління намагається інстинктивно заперечити своїх батьків і попередників. Таким чином воно заперечує і хороше. Але якщо попереднє покоління зробило забагато помилок, нове покоління врешті-решт скидає з себе те погане, що несли з собою попередні часи", - пояснив Покальчук.

Процес оновлення нації, який триває від 15 до 20 років, психолог вважає доволі перспективним. "Як на мене, це єдине, на що ми можемо об’єктивно розраховувати", - додав Покальчук, відповідаючи на запитання, чи буде нове покоління вільнішим і сміливішим за своїх попередників.

Нагадаємо, як засвідчило опитування, проведене у березні Інститутом Горшеніна серед українців віком від 16 до 21 року, понад 65 відсотків респондентів пишаються тим, що вони є громадянами України. Водночас майже 85 відсотків молодих українців вважають, що нині в Україні важко досягнути успіху і майже половина опитаних (50,8%) переконана, що значно легше реалізуватися за кордоном.

У 2010 році, за результатами опитування, проведеного Інститутом Горшеніна, близько 80% українців у віці 18 + пишались своїм громадянством і воліли справляти реальний вплив на прийняття держрішень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1087 | Додав: admin | Теги: гнучкі, позитив, молоді люди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]