Чт, 2024-03-28, 16:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:25
Процедуру підтвердження факту народження дитини поза пологовим будинком ввів кабмін
Інші останні Офіційні новини
Кабінет міністрів затвердив порядок підтвердження факту народження дитини поза установою охорони здоров'я, повідомляє УНІАН з посиланням на портал Кабінету Міністрів України.

Про це йдеться в урядовій постанові № 9 від 9 січня 2013 року.

Відтепер, щоб зареєструвати тих малюків, які з'явилися на світ не в пологових будинках, факт їхнього народження повинна підтвердити медична консультаційна комісія: у разі коли медичною установою не проводився огляд жінки і дитини. Комісія розглядає це питання за письмовою заявою жінки, яка народила дитину, або її чоловіка, родичів або представника служби у справах дітей.

При цьому, крім письмової заяви, не пізніше одного тижня з ймовірного дня народження такого малюка слід також подати комісії такі документи: паспорт або інший документ, що посвідчує особу, обмінну карту пологового будинку або відділення або виписку з медичної карти, також результати аналізів, ультразвукового дослідження, проведених під час вагітності, копію картки виклику швидкої допомоги, крім того - довідку про генетичну спорідненість між жінкою та дитиною, медичну довідку лікарсько-консультативної комісії про огляд немовляти і довідку про огляд жінки для підтвердження факту недавніх пологів.

Рішення про підтвердження народження ухвалюється у разі, коли ймовірна дата пологів жінки збігається з достовірним віком дитини або за наявності довідки про генетичну спорідненість між ними обома.

За результатами аналізу документів комісія не пізніше десяти календарних днів з моменту їх отримання ухвалює рішення про підтвердження або спростування факту народження дитини, складає висновок, а в разі необхідності звертається до Головного управління МВС.

Після підтвердження комісією факту народження дитини заклад охорони здоров'я, під наглядом якого перебуває дитина, видає заявнику медичну довідку, яка є підставою для проведення державної реєстрації народження дитини в органах державної реєстрації актів цивільного стану.

В Україні поза стінами пологового будинку щороку народжує близько 10 тисяч жінок.

Як відомо, в лютому 2011 року депутати Верховної Ради ратифікували Європейську конвенцію про усиновлення дітей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1142 | Додав: adminA | Теги: дитини поза пологовим будинком, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]