Пт, 2024-03-29, 11:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Рада розглядає зміни до Конституції стосовно правосуддя - історичний день. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада внесла до сьогоднішнього порядку денного і розпочала розгляд законопроекту про зміни до Конституції, що стосуються правосуддя. Як передає УНІАН, за включення до порядку денного проголосували 226 із 386 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Крім того, парламент ухвалив рішення працювати без перерви, передбаченої регламентом з 12.00 до 12.30.

За таке рішення проголосували 247 із 379 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Голова ВР Андрій Парубій називає голосування за зміни до Конституції, яке має відбутися у четвер ближче до опівдня, питанням національної безпеки. Про це він заявив на початку засідання ВР у четвер, 2 червня, пише Українська правда.

"Це, без перебільшення, історичний день – день, коли ми будемо ухвалювати зміни до Конституції у частині судочинства та судоустрою. Це справа, без перебільшення, національної безпеки", - заявив він.

"Адже, які б реформи ми не робили, вони розбиваються об корумповані суди. Сьогодні в Україні найнижча довіра до судів. За даними Центру Розумкова, 81% українців не довіряють судам. Це один з найгірших показників у світі. Ми маємо шанс це змінити", - зазначив він.

Парубій додав, що вранці відбувся молитовний сніданок, під час якого "представники усіх конфесій молилися, щоб дати народним депутатам, силу і мудрість в ухваленні рішень, які б дали Україні справедливий суд".

"Я вірю, що в нас буде достатньо сили і мудрості для ухвалення надважливих рішень для України. І хай нам допоможе Бог", - зазначив Парубій.

Президент України Петро Порошенко в четвер прийде до Верховної Ради України на голосування змін до Конституції щодо судової реформи, повідомляє прес-служба президента.

"Від вас я йду до Верховної Ради, де сьогодні буде доленосне голосування. Я бажаю голові парламенту, прем'єр-міністру України, народним депутатам, лідерам фракцій мудрості і єдності", - цитує прес-служба президента слова Порошенка під час 5-го Національного молитовного сніданку в четвер.

Президент висловив сподівання, що парламентарі підтримають у четвер зміни до Конституції щодо правосуддя.

"Нехай благословення Господнє прийде у кожну родину, принесе нашому народові благополуччя, мудрість і взаємоповагу, терпіння і любов. Нехай принесе правду і справедливість, яка на цій грішній землі неможлива без судової реформи", - сказав президент.

Прибуття президента до парламенту очікується після 12.00.

"Народний фронт" має намір підтримати зміни до Конституції щодо судової реформи і законопроект про судоустрій і статус суддів

Парламентська фракція "Народний фронт" буде голосувати за внесення змін до Конституції України, що стосуються судової реформи, і підтримає президентський законопроект "Про судоустрій і статус суддів", заявляє її лідер Максим Бурбак, пише Інтерфакс-Україна.

"Ми будемо голосувати "за" (за зміни до Конституції України – ред.) і будемо голосувати за основу і в цілому за закон "Про судоустрій і статус суддів", - сказав Бурбак.

За його словами, у Верховній Раді є голоси за внесення змін до Конституції України про судову реформу. Відповідно до законодавства, законопроект про внесення змін до Конституції в остаточному варіанті має набрати 300 голосів.

Водночас лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко не виключив, що якщо будуть враховані пропозиції його фракції до закону "Про судоустрій і статус суддів", "радикали" проголосують і за зміни до Конституції.

"Потрібна судова реформа? Я думаю, це риторичне питання. Безумовно, потрібна! Влаштовує нашу фракцію той варіант судової реформи, запропонований президентом? Скажу чесно – ні", - наголосив Ляшко.

"Водночас наша політична сила вважає, що абсолютно безвідповідально перед суспільством нічого не робити. Саме тому наша фракція, незважаючи на те, що цей законопроект не зовсім нас влаштовує, ми його підтримаємо", - додав лідер Радикальної партії.

Як повідомлялося, згідно із порядком денним роботи українського парламенту, народні депутати України на пленарному засіданні у четвер, 2 червня, планують розглянути в першому читанні президентський законопроект "Про судоустрій і статус суддів" (№4734).

Водночас, у порядку денному наразі немає законопроекту "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)", який, як планувалося, депутати мають розглянути у другому читанні.

Як повідомлялося, 2 лютого Верховна Рада попередньо схвалила законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: історичний день, правосуддя, Ррада, зміни до конституції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]