Чт, 2024-03-28, 12:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:27
Різко подорожчали кредити на старі автомобілі
Інші останні Економічні новини

У поточному місяці середня реальна вартість довгострокових кредитів на старі іномарки виросла відразу майже на 2%. Так, щоб купити б/в "залізного коня" у кредит на 6 років, доведеться виплачувати ставку у 21,37% річних, що на 1,74% більше, ніж просили у липні, пишуть "Коментарі".

Трохи менше - на 1,6% - подорожчали кредити терміном на сім років, до 21,35% річних.

Середні ставки за кредитами на вживані іномарки на інші терміни кредитування за серпень зросли на 0,8-0,9%.

Варто зазначити, що при цьому кількість банків, що пропонують позики на старі машини, в порівнянні з кінцем липня не змінилась і на 27 серпня становила 13 фінустанов.

На початку літа середня реальна ставка по кредитах на купівлю нових іномарок терміном на два роки становила 16,9%. Середня ставка по автокредитах строком на шість років - до 18,18% річних.

Багато банкірів не приховують, що зараз зацікавлені в автокредитуванні. Адже довгого ресурсу у них немає - українці переважно несуть гроші на депозити з терміном до 6 місяців. В таких умовах іпотека та інші "довгі" кредити практично неможливі. Легше все ж пробувати заробити на автокредитуванні.

"Автокредитування є для банків оптимальним видом кредитування, враховуючи наявність застави, менший, ніж в іпотечного кредитування термін, меншу, ніж у споживкредитуванні ризиковість", - розповідає начальник управління розвитку роздрібного бізнесу "Індустріалбанку" Сергій Писаренко.

За минулий місяць в Україні було вперше зареєстровано 31,7 тисячі автомобілів, що на 19% більше, ніж за аналогічний період 2011 року. Легкових автомобілів в липні 2012 року було зареєстровано 21,74 тисячі одиниць, або на 13% більше липневого показника 2011 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1016 | Додав: admin | Теги: старі автомобілі, кредит | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]