Пт, 2024-04-19, 23:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:29
Швидко перевірити домен у різних зонах можна за допомогою сайту besthosting.ua
Інші останні Новини світу науки і технологій
Новим проектом некомерційного фонду Wikimedia Foundation, який підтримує роботу найбільшої онлайн-енциклопедії Вікіпедія, став проект про подорожі Wikivoyage (у російській версії - Вікігід). На ньому представлена довідкова інформація про міста і країни світу, розмовники, маршрути та інші матеріали. А ось, якщо ви хочете створити свій туристичний сайт, а тому вам буде потрібно перевірити домен у різних зонах, то допоможе вам у цьому сайт besthosting.ua.

У то й же час Wikivoyage буде доступний на дев'яти мовах. Російською мовою в даний момент представлено понад півтори тисячі статей.

Як заявив засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз, Wikivoyage - це важливий крок у розвитку вільної енциклопедії. Даний проект був запущений в 2006 році німецьким та італійськими громадами проекту Wikitravel як відгалуження від нього (форк).

У нинішньому вигляді сайт Wikivoyage був запущений у вересні 2012 року і з тих пір знаходиться на стадії налагодження. Офіційний запуск Wikivoyage призначений на 15 січня.

В основі проекту, як і у Вікіпедії, лежить технологія спільного редагування статей - wiki. Це означає, що читачі можуть самостійно редагувати, ілюструвати і додавати новий матеріал.

При цьому нинішні правила проекту Wikivoyage дещо відрізняються від правил Вікіпедії. Наприклад, у путівниках заборонено посилатися на статті Вікіпедії, "предмет яких відрізняється від предмета статті Вікігіда", тобто в статті може бути тільки одне посилання на відповідну статтю в Вікіпедії.

У рубриці "На допомогу мандрівникові" можна почитати, як знайти і забронювати готель через інтернет, де знаходяться посольства та консульства іноземних держав в Росії, дізнатися коди міжнародного телефонного зв'язку та ознайомитися зі списком туристичних скорочень
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1121 | Додав: nowyny | Теги: перевірити домен в різних зонах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]