Чт, 2024-04-25, 21:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:00
Сліди прадавнього життя планети виявлено в Австралії - ЗМІ
Інші останні Новини світу науки і технологій
У районі прибережної області регіону Пілбару (Pilbara), в північно-західній частині Австралії, можна зустріти сліди життя, яке існувало на планеті приблизно 3,49 мільярда років назад.

До такої думки схиляються вчені з університету Старого Домініону (Old Dominion University), які виявили в місцевому піщанику відбитки, що являються, судячи з усього, слідами життєдіяльності прадавніх бактерій планети, повідомляють Вести.ru.

У статті, опублікованій за результатами щорічної конференції вчених, що проходила з 4 по 7 листопада 2012 року в місті Шарлота, фахівці розповідають, що йдеться про так звані бактерійні співтовариства - цианобактеріальних матах.

Детальне дослідження складу каменів не виявило присутність жирів, білків і тим більше самих мікробів, проте було виміряно співвідношення ізотопу вуглецю 12C до 13C. Для джерел, не пов'язаних з органікою, отримуваний показник зазвичай складає 1,99. У даному ж випадку зміст ізотопу 13C виявилося значно менше, і вищезгаданий параметр був абсолютно іншим. Це, на думку дослідників, вказує на активність, живих організмів, що колись мешкали в цих місцях.

Оскільки вік каменів оцінюється в 3,49 мільярди років, знахідку можна вважати прадавньою з виявлених слідів життєдіяльності органіки.

Раніше повідомлялося, що чиказькі дослідники думають, що в атмосфері Землі приблизно 4 млрд років тому було приблизно на третину більше водню, ніж вважалося раніше.

Рання Земля підтримувала тепло власними силами. Постійні зіткнення між молекулами в атмосфері молодої планети повинні були вберегти планету від остаточного замерзання, коли Сонце ще не сформувалося й не могло на достатньому рівні обігрівати Землю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: Австралії, прадавнього життя планети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]