Сб, 2024-04-20, 05:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
Створення ЗВТ з СНД було неминучим, інакше санкцій РФ не минути
Інші останні Політичні новини

Зволікання у ратифікації договору про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД призвело б до того, що Росія закрила б доступ на свій ринок низки українських товарів. Про це виданню "Дзеркало тижня. Україна" розповів міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко.

"Якби ми й далі зволікали з реалізацією раніше досягнутих домовленостей, то обсяг захисних заходів з обмеження доступу товарів на російський ринок був би істотно збільшений. Я не виключаю і введення додаткових мит щодо України з боку Росії у разі нератифікації договору", - визнав Порошенко.

Разом з тим, в українському уряді переконані, що договір про ЗВТ в рамках СНД в інтересах України і справить позитивний ефект на економіку країни.

"В даному випадку мова йде про те, що ми отримуємо новий правовий механізм, ратифікований парламентами двох країн, який передбачає рішучі кроки по скороченню торгових вилучень і застосування захисних заходів щодо доступу товарів Україну на ринок РФ, і, відповідно, Росії на ринок України", - вважає Порошенко.

Як повідомлялося, 30 липня Верховна Рада Україна ратифікувала договір про зону вільної торгівлі в рамках СНД.

Напередодні, 3 серпня, Порошенко заявив, що необхідно в найкоротші терміни розробити й почати реалізацію плану щодо лібералізації і подальшої повної ліквідації торгівельних обмежень з Росією.

Нагадаємо, 18 жовтня 2011 в Санкт-Петербурзі прем'єр-міністри країн СНД підписали договір про створення зони вільної торгівлі. Документ підписали глави урядів Росії, України, Білорусі, Казахстану, Вірменії, Таджикистану, Молдови та Киргизії. Договір не підписали Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан. У той же час було заявлено, що ці країни планують приєднатися до нього.

Зауважимо, що Україна мала зауваження до Договору про зону вільної торгівлі з СНД, що полягали у нерівності умов, які стосуються впровадження торгових обмежень країнами Митного союзу та іншими членами Співдружності. Нерівні умови визначені Доповненням № 6 до документа.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 970 | Додав: nowyny | Теги: СНД, ЗВТ, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]