Чт, 2024-04-25, 13:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:38
Суд дав Луценку 2 роки обмеження волі
Інші останні Політичні новини
Печерський районний суд Києва визнав екс-главу МВС України Юрія Луценка винним у службовій недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів щодо водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка і засудив до 2 років обмеження волі.

Таке рішення суду оголосила в п'ятницю головуюча у справі суддя Ганна Медушевська, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому суд застосував норму законодавства про поглинання менш суворого покарання більшим, тож, оскільки Луценка вже засуджено до 4 років ув'язнення, то його термін не змінюється.

Двом іншим підсудним Олегу Павленову і Володимиру Тарасенку присудили виплату штрафу в 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень із забороною обіймати організаційно-розпорядчі посади протягом 3 років.

Під судом це рішення сприйняли криками "ганьба". Один з прихильників Луценка грає на трубі мотив пісні "Вставай, страна огромная".

Один з лідерів Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов прийшов до суду. Луценко попросив Турчинова залишитися після суду для розмови. "Вона (суддя) прочитала десь половину вже. Якщо можеш, залишся після цього, а то мікрофони всі на нас спрямовані", - сказав Луценко Турчинову.

Луценко перебуває в гарному настрої, жартує. "Складається враження, що Луценко своєю поведінкою демонструє зневагу до суду", - зазначає очевидець.

Епізод звинувачень, який стосується візування продовження оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього першого заступника СБУ Сацюка в рамках розслідування справи про отруєння на той час кандидата в президенти Віктора Ющенка, виділено в окреме провадження.

25 липня Луценко заявив, що відмовляється давати свідчення без явки в суд потерпілого, водія колишнього заступника голови Служби безпеки України Сацюка Давиденка. Зі слів Медушевської, Давиденко надіслав до суду телеграму, у якій він не визнає себе потерпілим за цією справою й просить його не турбувати.

Раніше цю справу проти Луценка було перекваліфіковано із частини 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) на частину 1 статті 367 (службова недбалість).

27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Суть звинувачень зводиться до того, що Луценко, коли був міністром внутрішніх справ, нібито сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Леоніду Приступлюку, наданню йому житла, а також зарахування його в департамент оперативної служби.

Луценко обіцяє українцям зробити все від нього залежне, щоб позбавити їх мафії

Екс-глава МВС України Луценко заявляє, що в країні немає можливостей для захисту людей.

"Україна абсолютно позбавлена можливості захисту простих і непростих людей", - сказав Луценко в Печерському райсуді Києва в п'ятницю, де йому було винесено вирок у справі, пов'язаній з отруєнням Ющенка.

"Сьогоднішній вирок - це вирок усій системі. Я обіцяю вам, що незважаючи на вирок і що мене найближчим часом відправлять у колонію, я буду робити все від мене залежне, щоб позбавити вас від мафії", - наголосив Луценко. Він також висловив жаль, що в цій країні "таке правосуддя".

Апеляція на сьогоднішній вирок Луценка практично готова, повідомляє захист

Захист екс-глави МВС Луценка вважає незаконним вирок Печерського райсуду Києва у справі про недбалість при продовженні оперативно-розшукових заходів щодо водія колишнього заступника голови СБУ Сацюка Давиденка, і має намір його оскаржити.

"Цей вирок, винесений стосовно Луценка, незаконний", - сказав адвокат Олексій Баганець журналістам у п'ятницю в Печерському райсуді Києва. Він наголосив, що рішення суду не ґрунтується на матеріалах кримінальної справи і нормах законодавства.

Баганець зазначив, що у захисту є 15 днів для подачі апеляції. "Вона практично готова", - сказав адвокат.

За словами захисника Луценка, термін відбування покарання екс-міністра обчислюється з моменту його взяття під варту, а в зв'язку з тим, що у першій кримінальній справі він засуджений до 4 років позбавлення волі, то шляхом поглинання меншого покарання більшим, реальний термін відбування покарання становитиме 4 роки.

Тобто, за словами Баганця, Луценко вийде на волю 26 грудня 2014 року, якщо вищі судові інстанції залишать у силі вирок у першій справі.

У Луценка вже немає підстав перебувати в СІЗО, його буде етаповано в колонію, каже прокурор

У екс-глави МВС України Луценка тепер немає підстав для подальшого перебування в слідчому ізоляторі, і його незабаром буде переведено в колонію, заявив прокурор Віктор Клименко.

"На сьогоднішній день підстав для перебування Луценка в СІЗО немає і він буде етапований до установи пенітенціарної служби", - сказав прокурор журналістам у п'ятницю після оголошення вироку Луценкові.

Сім'я екс-міністра Луценка готова до його етапування в колонію для відбування покарання, і знає, що суди загартували Луценка. "Все суспільство, весь нормальний народ розуміє, що рішення винесено політичне... Луценко не змінюється, він залишається, як є - бійцем, ситуація його загартувала", - сказала дружина, захисниця екс-міністра Ірина Луценко журналістам у Печерському райсуді Києва в п'ятницю, після винесення вироку Луценку.

За її словами, українська влада повинна розуміти, що ризикує, засуджуючи політичних лідерів. "Навіть після арешту на їхнє місце прийдуть нові", - наголосила вона.

"Думаю, що влада не дочекається, що просто так можна знищити рід Луценка", - додала захисниця. Дружина екс-міністра також розповіла, що наразі не знає, коли буде етаповано для відбування покарання її чоловіка, проте наголосила, що сім'я готова до цього.

"Ми готові. Сумки зібрано. Для нас це не буде несподіванкою", - сказала Луценко. Відповідаючи на запитання про те, де відбуватиме покарання Луценко, вона сказала, що, найпевніше, це буде Менська колонія на Чернігівщині.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: Луценку 2 роки, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]