Пт, 2024-03-29, 17:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
"Своя сорочка ближче до тіла" - депутати повернули собі пільги
Інші останні Економічні новини
Заступник голови регламентного комітету, член "Батьківщини" Андрій Пишний повідомив, що депутати Верховної Ради України через закон про бюджет на 2013 рік повернули собі пільги.

Їх відновлення стало можливим завдяки закону про бюджет. Якщо у фінансовому документі на 2012 рік була норма, згідно якої призупинявся ряд статей закону "Про статус народного депутата", що стосуються депутатських пільг, то у 2013-му скасовувати нічого не стали, пише журнал "Фокус". Це автоматично тягне за собою фінансування VIP-гарантій трудових прав народних депутатів.

Як відомо, норму про матеріальну допомогу було призупинено до 31 грудня 2012 року. Але оскільки з цього питання інших рішень не було, то з 1 січня 2013 року надання депутатських пільг автоматично було "розморожено".

Парламентарії, як і раніше, можуть розраховувати на отримання близько 30 000 грн допомоги на оздоровлення, безкоштовні путівки для санаторно-курортного лікування, а так само на грошову компенсацію для створення належних житлових умов.

Пільги повернулися до колишніх депутатів, які будуть отримувати матеріальну допомогу, безкоштовно лікуватися в елітних клініках, їздити на транспорті і можуть бути похованими за рахунок бюджету.

На апарат Верховної Ради у бюджеті-2013 було передбачено 876 млн грн. Однак у фінальному варіанті, який так і не з'явився у відкритому доступі, витрати по цій статті збільшилися на 60 млн.

Відзначимо, що, за словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, при ухваленні бюджету на 2013 рік відомства були "надмірно обережними" і дещо занизили показники. У результаті бюджет вийшов "антикризовим і максимально економним".

Нагадаємо, у 2011 році депутати Верховної Ради перевищили ліміти на безкоштовний транспорт, насамперед авіаперельоти, на 1 мільйон 800 тисяч гривень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1064 | Додав: adminA | Теги: собі пільги, депутати, Своя сорочка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]