Чт, 2024-04-18, 13:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:53
Татари вимагають суду над Симоненко через його заяви про герб України
Інші останні Політичні новини
Лідера Комуністичної партії України (КПУ) Петра Симоненка потрібно притягнути до кримінальної відповідальності за його ініціативу щодо зміни державних символів України.

Про це заявив нардеп та голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".

"Зараз Симоненко орієнтується на шовіністично налаштовану частину електорату. На жаль, людей з такими поглядами в Україні вистачає. Частково це передвиборчі висловлювання. Але у лідера КПУ совкове мислення. Заява Петра Симоненка - наруга над державними символами. Згідно з українським законодавством - це злочин. Однак українські правоохоронні органи не реагують. Вони працюють тільки на замовлення, коли "згори" скажуть "фас", - сказав Джемілєв.

За його словами, в Європі ніхто з політиків не може собі дозволити подібні висловлювання, навіть комуністи. "Це не перше подібне висловлення лідера КПУ. Раніше Симоненко говорив і про кримських татар у фашистському дусі. Заявив, що їх справедливо депортували з Криму в 1944 році, мовляв, вони зрадники. Таким чином, порушив відповідну статтю кримінального кодексу. 18 травня ми звернулися до Парламентської асамблеї Ради Європи, щоб Симоненко заборонили в'їзд до Європи. Він підтримує сталінські ідеї. Але поки відповіді немає. Це тривала процедура - прийняття резолюції ", - розповів депутат.

Нагадаємо, лідер КПУ пропонував винести на референдум питання про зміну держсимволи Україні, вважаючи, що держава не може існувати під символом, "з яким зустрічали Гітлера під час війни і під яким вбивали невинних людей".

Нагадаємо, 16 травня, Верховна Рада України не підтримала в першому читанні законопроект про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою і доручила комітету його доопрацювання. Тоді Симоненко з трибуни парламенту заявив, що депортація кримських татар була здійснена радянською владою для їх порятунку. Татари вважають, що висловлювання лідера фракції КПУ спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: татари, суду над Симоненко, Герб України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]