Вт, 2024-04-16, 15:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:01
Тимошенко з в'язниці закликає ЄС арештувати активи Януковича
Інші останні Політичні новини

Лідер Об'єднаної опозиції Юлія Тимошенко звернулася до відповідних правоохоронних органів різних країн Європейського Союзу із заявами щодо розслідування корупційних оборудок керівництва України.

Про це під час інтернет-конференції на порталі "ЛігаБізнесінформ" 17 серпня заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

Він додав, що мова йде про так звану приватизацію оточенням Януковича Укртелекому, вишки Бойка, масштабну корупцію під час будівництва об'єктів Євро-2012, а також про незаконну приватизацію Межигір'я.

"Сподіваюсь, що під час розслідування цих корупційних дій (гроші від яких опинилися в Європі) правоохоронні органи європейських країн порушать необхідні кримінальні справи, а також почнуть арештовувати європейські активи родини Януковича", цитує Власенка "Українська правда".

Відповідаючи на питання, які санкції можуть бути до української влади з боку США, Власенко нагадав, що у Конгресі і в Сенаті США є низка проектів резолюцій, які передбачають різноманітні санкції до української влади "за брутальне порушення основ демократії в Україні".

"Зокрема, мова йде про створення списку за аналогією так званого "списку Магнітського", а також про заморожування активів родини Януковича в Сполучених Штатах. Я дуже сподіваюся, що така резолюція буде прийнята найближчим часом", - підсумував він.

Зазначимо, що це вже не перша спроба Юлії Володимирівни в ув'язненні протистояти незаконній діяльності української влади. Так, у травні 2012 Тимошенко звернулася до FATF із заявою про факти корупції і відмивання грошей режимом Віктора Януковича. Також вона звернулася до прокуратур декількох європейських країн з проханням розібратися з тією масової корупцією, яка чиниться з українським бюджетом конкретними українськими можновладцями, після чого гроші переказуються фіктивним підприємствам, а потім осідають на рахунках компаній тих-таки українських чиновників.

Пізніше Юлія Тимошенко направила до Групи з розробки фінансових заходів з боротьби з відмивання грошей чергову партію документів, що стосуються корупційних скандалів навколо Євро-2012. Опозиція виходила з того, що на програму з підготовки Євро-2012 з бюджету було надано 80 млрд грн, що в 10 разів більше, ніж було заплановано на початку підготовки до Євро-2012 в 2007 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1198 | Додав: admin | Теги: янукович, арештувати активи, ЄС, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]