Сб, 2024-04-20, 10:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:38
У Криму "фашиста" Симоненка татари закидали яйцями і гнилими фруктами. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

У Сімферополі, де ввечері 22 серпня проходила зустріч лідера КПУ Петра Симоненка з виборцями, група кримських татар закидала головного комуніста країни яйцями і гнилими фруктами.

У такий спосіб татари вимагали від Симоненка вибачень за виправдання насильницького переселення в 1944 році за наказом Сталіна татар з Криму, пише УНІАН.

Акція розпочалася близько 17.30. До цього часу на площі Леніна зібралися близько 300 комуністів з червоними прапорами, сюди ж прийшли близько 50 кримських татар, в тому числі перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров.

"Фашист! Фашист!" - почали кричати татари, коли Симоненко вийшов на сцену для виступу.

Вони також розгорнули плакати "Симоненко геть із Криму", "Петра Симоненка під суд".

Після чого в нього з натовпу почали летіти яйця, порожні пластикові стаканчики і гнилі фрукти. Охоронець закрив голову КПУ від "атаки" парасолькою.

Чубаров у коментарі журналістам назвав Симоненка "моральним виродком" і нагадав, як в травні з трибуни Верховної Ради лідер КПУ нешанобливо висловлювався про кримських татар і виправдовував депортацію.

Зіткненням на мітингу запобігли співробітники "Беркута", які відокремили групу кримських татар від комуністів, що стояли близько біля сцени, де виступав Симоненко.

Нагадаємо, 16 травня, Верховна Рада України не підтримала в першому читанні законопроект про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою і доручила комітету його доопрацювання. Тоді Симоненко з трибуни парламенту заявив, що депортація кримських татар була здійснена радянською владою для їх порятунку. Татари вважають, що висловлювання лідера фракції КПУ спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

18 травня 2012 учасники Всекримського трауру, присвяченого 68-й річниці депортації кримських татар, закликали уряди демократичних держав, ПАРЄ, ОБСЄ і парламент ЄС заборонити лідеру Комуністичної партії України Петру Симоненко в'їзд до країн Європи за навмисні ксенофобські висловлювання і провокування громадянського конфлікту.

Як відомо, 18 травня 1944 року - сумна дата в житті кримськотатарського народу. В цей день почалася насильницька депортація кримських татар за рішенням Сталіна з їх історичної батьківщини і утримання їх в місцях вигнання упродовж довгих десятиліть.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1045 | Додав: nowyny | Теги: фашист симоненко, татари закидали яйцями, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]