Чт, 2024-03-28, 18:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:18
Україна не переходитиме на "зимовий" час
Інші останні Офіційні новини

Верховна Рада скасувала перехід України на зимовий час. За відповідну постанову "регіонала" Олега Надоші проголосувало 266 депутатів.

"За" проголосували 189 "регіоналів", 10 "нунсівців", 25 комуністів, 14 депутатів від "Реформ заради майбутнього", 20 від Народної партії, 8 позафракційних, зауважує "Інтерфакс-Україна".

- Українські науковці довели, що переведення часу не заощаджує світло

Раніше спікер ВР Володимир Литвин пообіцяв, що депутати ухвалять рішення щодо скасування переходу України на зимовий час. Водночас Литвин передбачив втрати електроенергії приблизно на 300 мільйонів гривень.

Практика щорічного переходу на "зимовий" і "літній" час діє більш ніж у 100 країнах світу. У низці країн дата переходу визначається з урахуванням регіональних традицій. Вперше годинникову стрілку перевели у Великобританії в 1908 році. У СРСР перехід на "літній" час вперше відбувся в 1917 році, а з 1981 року "літній" і "зимовий" час знову почав регулярно діяти.

Грузія і країни Центральної Азії останніми роками відмовилися від переходів з "зимового" ​​на "літній" час. Крім того, 8 лютого цього року президент РФ Дмитро Медведєв заявив про ухвалене рішення з осені 2011 року скасувати перехід на "зимовий" час.

Варто зазначити, що раніше міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко виступав за скасування переходу на зимовий час - це позначається на здоров'ї людей.

Перехід на сезонний час в Україні було запроваджено для більш ефективного використання світлового дня та економії енергоресурсів.

Українські науковці довели, що переведення часу не заощаджує світло

Інститут загальної енергетики Національної академії наук України вважає незначною перевитрату електроенергії у разі скасування переходу на зимовий час. Про це повідомив завідувач відділом ефективності енерговикористання і оптимізації енергоспоживання Інститут загальної енергетики Віктор Білодід.

"Економія від переходу на зимовий/літній час 1 млрд кВт-годину при споживанні майже 190 млрд кВт-годину електроенергії в рік незначна. Це дорівнює статистичній погрішності, тому особливої економії країна не відчуває", - сказав він.

Експерт повністю підтримав можливу відміну переходу на зимовий час, відмітивши, що це стабілізує роботу певних установ і дозволить уникнути збоїв в робочих графіках підприємств.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1454 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]