Пт, 2024-03-29, 16:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
Українцям візи Великобританії видаватимуть через Варшаву
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Велика Британія перенесла розгляд документів на отримання віз для українців з посольства Великої Британії в Україні в посольство Великої Британії в Польщі, повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-служби Міністерства закордонних справ.

МЗС зазначає, що українцям необхідно обов'язково заповнити візові анкети й забронювати дату подачі документів у візовий центр Великої Британії в Києві, що розташований на вулиці Ірининська, 5/24, в електронному режимі через веб-сторінку http://www.visa4uk.fco.gov.uk.

Далі візові заявки громадян і супровідні документи переправляються в посольство Великої Британії в Польщі, а саме в центр служби імміграції й кордонів Великої Британії у Варшаві, для ухвалення рішення й повертаються у візовий центр в Україні протягом 15 робочих днів.

МЗС уточнює, що українцям немає необхідності відвідувати Польщу, оскільки документи треба подавати у візовий центр у Києві, і зазначена процедура не передбачає додаткових витрат для заявників.

Посольство Великобританії в Україні пояснює рішення про перенесення розгляду документів українців в посольство Великобританії в Польщі оптимізацією витрат, повідомляють "Українські новини" посилаючись на представник прес-служби посольства.

"Це обумовлено економічними причинами. Оптимізація витрат. В уряді Великобританії є 3-річний план щодо скорочення витрат з держбюджету. Ця зміна є частиною цього плану", - розповів співрозмовник.

Він також зазначив, що відправка документів від українців на отримання віз в посольство Великобританії в Польщі не вплине на терміни і посприяє більш ефективному розгляду заявок, оскільки в центрі посольства, яке займається розглядом документів, задіяно більше ресурсів і співробітників.

У той же час посольство рекомендує українцям подавати документи завчасно.

У прес-службі також підкреслили, що таке рішення Великобританії стосується не тільки України, і країна за останні 3 роки перенесла в посольство у Варшаві розгляд документів на отримання віз, зокрема, для громадян Латвії, Литви, Чехії, Молдови, Словаччини, Болгарії та Румунії.

Як раніше повідомлялося, на візи до країн Євросоюзу українці щороку витрачають близько 40 мільйонів євро, водночас понад 40% заявників звертаються по допомогу до нелегальних або напівлегальних фірм-посередників.

Нагадаємо, 23 липня 2012 року Україна і Європейський Союз підписали угоду, що доповнює раніше підписану угоду про спрощення візового режиму. Цією угодою до вже укладеної вносяться доповнення, якими розширюється перелік осіб, які можуть претендувати на отримання віз до країн ЄС за спрощеною процедурою.

Зазначимо, на початку червня Україна та Польща підписали угоду між урядами двох країн про скасування оплати за видачу національних віз. Польська влада пообіцяла скасувати плату в розмірі 20 євро за національні візи для громадян України після завершення всіх необхідних внутрішньодержавних процедур.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1180 | Додав: adminA | Теги: візи Великобританії українцям, Варшаву | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]