Ср, 2024-04-24, 01:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:08
УНП пропонує переправити прах духовного лідера хасидів з Умані до Ізраїлю
Інші останні Релігійні новини
Черкаська обласна організація Української народної партії виступає за перенесення праху духовного лідера хасидів рабі Нахмана з Умані Черкаської області до Ізраїлю.

З відповідною пропозицією партія звернулася в листі до Януковича, голови обласної державної адміністрації Сергія Тулуба й мера Умані Юрія Бородова, йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Щороку у вересні приїзд в Умань тисяч прочан стає випробуванням для місцевого населення. Ситуація в Умані може стати вибухонебезпечною, адже прочан стає все більше, невдоволення жителів Умані - ще глибше, а місцева влада й правоохоронці демонструють повну безпорадність у плані врегулювання ситуації," – вважають в УНП.

При цьому у партії зазначають, що ідею переміщення праху Нахмана в Ізраїль якось висловили самі хасиди.

На думку голови черкаської обласної організації УНП Леоніда Даценка, влада повинна не тільки сприяти хасидській стороні, а й турбуватися про дотримання конституційних прав громадян України.

Нагадаємо, під час торішнього паломництва Умань відвідало близько 25 тисяч хасидів. Це паломництво стало найбільш неспокійним за всю історію - тоді в різанині і бійках постраждали два місцевих жителя, міліціонери і кілька хасидів. Один з хасидів загинув у бійці. Десятьох паломників затримали і депортували в Ізраїль.

Цієї неділі в Умані міліція жорстоко розігнала мітинг ВО "Свободи", раніше заборонений судом. Більше 50 активістів були затримані. Раніше черкаська облорганізація ВО "Свобода" обурилася "бездіяльністю влади всіх рівнів, що не вжила жодних дій для припинення агресії хасидів щодо українців і припинення масового безладу, який щорічно здійснюють хасиди в Умані на своє релігійне свято".

Хасиди, які представляють одну з гілок іудаїзму, приїжджають до Умані святкувати єврейський Новий рік, який цього року відзначають з 28 по 30 вересня. Свято паломники відзначають на могилі засновника брацлавського хасидизму рабі Нахмана, який помер в Умані в 1810 році.

За матеріалами: Українські новини

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1533 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]