Пт, 2024-03-29, 11:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:04
В Ізмаїлі отруїлися вже більше 280 осіб, оголошено НС
Інші останні Надзвичайні новини

  В Ізмаїлі за медичною допомогою з симптомами отруєння звернулися вже 284 людини, з них 166 дітей, повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, передає УНІАН.

Раніше Абрамченко розповів, що на амбулаторному лікуванні на даний момент знаходиться 141 осіб, 136 осіб проходять лікування в стаціонарі.

За словами мера Ізмаїла, 250 резервних ліжок готові при необхідності прийняти хворих.

Як розповів Абрамченко, раніше в суботу було проведено подворовий обхід в приватному секторі, що дозволило вчасно виявити, яка кількість потребують допомоги.

Мер Ізмаїла висловив припущення про те, що спалах з симптомами кишкового отруєння може бути пов'язана з тим, що 14 червня за одну годину випало 300 мм опадів, а незабаром температура повітря піднялася до +35 градусів Цельсія.

У місті введено надзвичайний стан, йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті Ізмаїла. Згідно з повідомленням, аналізи проб води в системі міського водоканалу відповідають санітарним нормам, тому передумов для відключення води немає.

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїлі Одеської області поліція відкрила кримінальне провадження - за порушення санітарних норм і правил щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Про це повідомила глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Станом на сьогодні з діагнозом "гостра кишкова інфекція" госпіталізовано близько 200 осіб, в тому числі понад 130 дітей. З огляду на, що люди продовжують звертатися за допомогою лікарів, Ізмаїльський відділ поліції піднято за тривогою. У місті на базі загальноосвітніх шкіл додатково відкриваються пункти надання першої медичної допомоги", - написала Деканоїдзе.

За її словами, поліцейські в складі мобільних груп, автопатрулів та піших нарядів об'їжджають питні заклади, ринки і місця стихійної торгівлі, інформуючи, що, у зв'язку з обставинами, що склалися, торгівля овочами, фруктами, молочною продукцією заборонена.

"Це тимчасові заходи, які будуть діяти до особливого розпорядження і встановлення вогнища зараження", - уточнила глава Нацполіціі.

Раніше міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко на своїй сторінці в Фейсбук повідомив, що, незважаючи на закриття об'єктів громадського харчування і ринків, місто не буде закрито.

"Місто не закривається. Ми закриваємо тільки об'єкти громадського харчування, а також ринки - центральний, тимчасові і стихійні. Об'єкти торгівлі продовжують функціонувати", - зазначив він, уточнивши, що причина захворюваності досі не встановлена.

Також Абрамченко повідомив, що проби води у водопроводі міста відповідають санітарним нормам.

"Ставимо вас до відома, що КП "Ізмаїльське ВУВКГ" працює в штатному режимі. Аналізи проб води відповідають санітарним нормам. Передумов для відключення води немає. Дотримуйтесь санітарно-гігієнічних норм", - написав мер.

У той же час, представники Ізмаїльського прикордонного загону в Одеській області приступили до охорони відкритих водойм міста і ведуть роз'яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання з метою подолання небезпеки масового отруєння людей.

Як повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України, таке рішення було прийнято на ранковій екстреній нараді керівництва міста з представниками Ізмаїльського прикордонного загону, Ізмаїльського відділу поліції, медичних установ і шкіл.

"Зокрема, прикордонники приступили до охорони відкритих водойм міста і ведуть роз'яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання. Зараз охоронцями кордону оточені водойми, а саме канал навпроти Морвокзалу, так зване "Криве озеро " біля старого пляжу і "Лебедине озеро", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що вищевказані заходи триватимуть поки не буде знято надзвичайну ситуацію на місцевому рівні.

Раніше повідомлялося, що з моменту першого випадку 201 житель Ізмаїла та Ізмаїльського району звернулися за медичною допомогою, з них 119 дітей (2 - у віці до 1 року). 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: отруїлися більше 280 осіб, НС, Ізмаїл | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]