Пт, 2024-03-29, 15:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:14
В останньому слові на суді Луценко закликав покінчити з владою Януковича
Інші останні Політичні новини

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає українців покінчити з владою Віктора Януковича на цих парламентських виборах. Про це йдеться в його останньому слові, виголошеному на суді. Луценко заявив, що це його третє "останнє слово", повідомляє "Українська правда".

"Я не маю ілюзій щодо вироку, я не маю сумнівів, хто мене замовив, тому моє звернення буде не до суду, а до громадян України", - сказав він.

"Події в Україні свідчать про те, що стан речей в нашій країні швидше нагадує купу гною, обнесену колючим дротом, ніж демократію. Підсумки 2,5 років влади Януковича зводяться до одного – країна грабується і ґвалтується купкою гангстерів при владі", - заявив він.

Луценко зазначив, що у ці дні збіглися в часі два процеси – кінець процесу над ним і початок виборів до Верховної Ради. Він закликав "дати мафії бій, всіма доступними способами відстоювати свої права і переконання".

"З політичних мотивів мене утримують у тюремній камері вже 594 дні. Проте я почуваю себе вільним і повним оптимізму. Статус вільної людини, як і статус вільної нації не надається режимом, його треба здобувати у постійній боротьбі за свою гідність", - зазначив він.

"Влада Януковича забрала у нас майже всі права, крім права на особистий вчинок. Результат виборів залежить уже не від політиків, а від громадян України. Дати бій мафії - означає не просто зробити вибір на користь об'єднаної опозиції на цих парламентських виборах. Це означає отримати те, що не може дати вам ніхто – стати вільною людиною", - сказав він.

Під час дебатів Юрій Луценко наполягав, що в його діях не було недбалості під час слідчих дій щодо Валентина Давиденка.

"Я хочу звернутися до ЗМІ, які пишуть у назвах справи як незаконні дії щодо Давиденка, всі дії щодо Давиденка були і залишаються законними. Я ніколи не цікавився незаконним прослуховуванням. Не цікавився, що говорять політики, бо я і так це знаю", - сказав він.

Луценко наголосив, що мав всі необхідні документи, щоб продовжити постанову по Давиденку: довідку меморандум та план проведення дій.

"Я мав всі ці документи, що підтверджували законність дій щодо Давиденко, що я мав зробити? Не підписати постанову і сісти в клітку за саботування особливо важливого злочину?", - сказав він.

"Вони (прокурори) не знають, коли я підписав постанову, але звідкісь знають, що не було належних документів. А звідки знають? Хтось їм підказав, а їм Янукович розповів" – зіронізував Луценко.

Він ще раз наголосив, що закриття провадження по Давиденку його заступником Петром Колядою було незаконним, оскільки той не мав на це повноважень. Луценко також наголосив, що він не міг обдзвонити 220 тисяч працівників МВС та запитати, чи не закривав хтось з них справу по Давиденку.

Луценко ще раз підкреслив, що нагляд у цій справі здійснювала прокуратура і мала б зупинити його дії, якби вони були незаконними. Крім того, досі не зупинено рішення апеляційного суду Києва щодо прослуховування Давиденка.

У підсумку Луценко заявив, що це був "декоративний суд без права на захист". Зокрема, йому не дали допитати половину свідків обвинувачення, залучити свідків захисту, а також отримати документи, які б довели його невинуватість.

"Успіх цієї політичної розправи недовгий, я доведу в Європейському суді спочатку, що був позбавлений медичної допомоги, а в кінці року ми зробимо подання про ненадання справедливого суду, я знаю, я маю високі шанси", - заявив він.

Він також пообіцяв подати в суд на дії представників державного обвинувачення, коли в Україні буде проведена реформа правосуддя.

А головуюча у справі Луценко суддя Анна Медушевська заявила, що Печерський райсуд Києва оголосить вирок екс-міністру внутрішніх справ України Юрію Луценко 17 серпня о 8.15.

Як повідомлялося, 27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним в скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Засуджений перебуватиме у в'язниці 2 роки і 10 місяців, так як термін покарання враховує його перебування під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців - в відбування терміну покарання входить і цей період.

Епізод проти Луценка, який зараз розглядається в Печерському районному суді був виокремлений в окрему справу 21 січня 2012. Пізніше справу проти Луценка було перекваліфіковано з частини 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) в частину 1 статті 367 (службова недбалість).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 951 | Додав: admin | Теги: покінчити з владою януковича, Суд, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]