Пт, 2024-03-29, 09:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:17
В прозорості тендерів із закупівлі вакцин в Україні ООН сумнівається
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
В Україні існує проблема якості вакцини і її доступність. Про це заявив в інтерв'ю ZN.UA координатор системи ООН в Україні Олів'є Адам.

"Так, є питання тендерних закупівель: існують певні приватні інтереси, внаслідок чого вакцина необхідної якості недоступна. Крім того, дуже багатьох вакцин у країні немає, і цим також зумовлений низький рівень імунізації населення", - сказав він.

За його словами, важливі чітка політика уряду і прозорі тендери із закупівлі вакцини.

"Безперечно, імунізація необхідна. У такій країні, як ваша, імунізація повинна працювати як годинник. І в багатьох країнах, розвинених значно менше за Україну, це працює дуже чітко", - підкреслив координатор системи ООН.

До речі, у 2011 році Мінздоров'я відрапортувало, що забезпечило Україну протитуберкульозною вакциною БЦЖ, яка вже почала надходити до лікарень. Проте вакцина данського виробництва, отримана в обсязі 200 тисяч доз, виявилась фіктивною гуманітарною допомогою.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: Україні, вакцин, прозорості тендерів, ООН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]