Пт, 2024-04-26, 10:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Вперше за 19 років лідер КНДР привітав народ з Новим роком по телевізору
Інші останні Новини світу
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин виступив з новорічним телезверненням до громадян країни, передає "Інтерфакс".

Останню новорічну промову, яка транслювалася по радіо і телебаченню, у 1994 році виголосив дід нинішнього лідера Кім Ір Сен. Його син і батько Кім Чен Ина - Кім Чен Ір - обмежувався письмовими привітаннями.

У своєму зверненні Кім Чен Ин закликав співвітчизників "розвивати космічні технології і зміцнювати могутність держави".

Він також заявив, що має намір покінчити з конфронтацією між Північною і Південною Кореєю. У новорічному зверненні він заявив, що возз'єднання батьківщини є "найважливішим національним завданням, яке необхідно вирішувати без зволікання згідно з бажанням і інструкціями Кім Ір Сена і Кім Чен Іра".

"Конфронтація лише посилює загрозу війни і не може привести до поліпшення міжкорейських відносин. Тож усі корейці на Півночі, Півдні і за кордоном зобов'язані здійснювати положення спільних декларацій від 15 червня 2000 року та 4 жовтня 2007 року", - заявив лідер КНДР.

Водночас, керівник Північної Кореї підтвердив прихильність політиці "сонгун", яка передбачає пріоритет армії у всіх справах. За його словами, "побудувати процвітаючу державу і надійно захищати суверенітет можна тільки в країні, що володіє сильним військовим потенціалом".

Кім Чен Ин також поставив нові завдання перед оборонною промисловістю, "яка повинна випускати у великій кількості найсучаснішу військову техніку корейського зразка". "Якщо агресори завдадуть превентивного удару по нашій священній країні, то КНА повинна їх нещадно знищити і здобути перемогу у війні за національне возз'єднання", - додав Кім Чен Ин.

Нагадаємо, в грудні 2012 року Кім Чен Ин названий людиною року за версією читачів американського журналу Time. Проте редактори авторитетного видання у підсумку обрали людиною року президента США Барака Обаму.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: телевізору, 19 років, Новим роком, КНДР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]