Вт, 2024-04-23, 20:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
Вже 36 осіб лікують від сибірської виразки на Запоріжжі
Інші останні Новини з регіонів України
Кількість жителів Запорізької області, які одержують профілактичне лікування від сибірки, на сьогоднішній день становить 36 чоловік. Як повідомив головний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнев, кількість тих, хто звернувся за меддопомогою, збільшилася в результаті роз`яснювальної роботи серед населення, що проводиться представниками санепідемстанції та медичних установ, повідомляє УНІАН.

"Спочатку було встановлено меднагляд і призначено профілактичне лікування 26 жителям Запорізької області – людям, які під час епідрозслідування були виявлені СЕС як особи, що контактували з загиблою твариною (коровою, зараженою сибіркою) і брали участь в обробленні туші, її реалізації, а так само людям, які купили м`ясо корови. Потім, в результаті роз`яснювальної роботи, до медустанови звернулося ще 8 чоловік – люди, які придбали м`ясо в магазині, через який проводилася реалізація туші тварини, в період, коли м`ясо померлої корови вже могло бути в продажу. Ще 2 людини брали участь у вантаженні м`яса корови з села Вознесенка, які спочатку чомусь приховали факт контакту. Таким чином на сьогоднішній день в Запорізькій області у зв`язку з виявленням сибірки перебувають під медичним наглядом і одержують профілактичне лікування 36 чоловік", - повідомив Севальнев.

За його словами, нагляд за цими жителями здійснюється за місцем проживання: двічі на день представниками медустанов проводиться огляд шкірних покривів, вимірювання температури, фіксація загального стану, а так само контролюється прийом необхідних медпрепаратів.

Нагадаємо, 18 серпня до чергової частини ГУМВС України в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що 15 серпня на пасовищі біля села Вознесенка Мелітопольського району Запорізької області загинула корова, що належала 73-річній жительці цього ж села.

Працівниками ветеринарної служби району були відібрані матеріали для дослідження. Проте, не дочекавшись результатів аналізів, які надалі виявили в досліджуваній продукції збудник сибірки, громадяни встигли частину м'яса реалізувати. Пізніше працівниками Мелітопольського МВ ГУМВС, ветеринарної міліції м'ясо загиблої корови було знайдене, вилучене і спалене.

Нагадаємо, 20 серпня двох людей, які обробляли тушу корови, що загинула від сибірки на пасовищі села Вознесенка Мелітопольського району Запорізької області, госпіталізували з високою температурою.

Раніше, в селі Макіївка Смілянського району на Черкащині 12 людей проходили профілактичне лікування в результаті контакту з хворою на сибірську виразку телицею.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: сибірської виразки, 36 осіб, Запоріжжі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]