Пт, 2024-03-29, 08:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:54
Взяв бронзу український боксер Гвоздик - суддя присудив срібло казахському спортсмену. ВІДЕО
Інші останні Спортивні новини
Півфінал Олімпійського боксерського турніру у вазі до 81 кг завершився новим скандалом.

Український боксер Олександр Гвоздик чудово провів бій з казахом Адільбеком Ніязимбетовим, проте судді, мабуть, дивилися якийсь інший поєдинок, віддали перемогу казаху.

25-річний харків'янин без надзусиль перебоксував суперника з Казахстану Адільбека Ніязимбетова, хоча офіційно перевага фаворита з якоїсь причини не знаходила адекватного відображення у рахунку.

Неквапливо працюючи джебом і комбінаційно з постійним чергуванням корпус-голова, вистрілюючи акцентованими ударами Гвоздик в 3-му раунді, зіпсованому численними клінчами, вирішив не перестаратися, і ... програв поєдинок з рахунком 13:13 (підрахунок брудних ударів).

AIBA відхилила протест на результат боксерського поєдинку на Олімпіаді за участю українця Гвоздика

Як повідомляє прес-служба НОК України в суботу, 11 серпня, в протесті була вимога перерахувати очки за нанесені удари, а також розглянути незастосування штрафних санкцій до казахського спортсмена за утримування Гвоздика (за правилами за 3 утримування повинно виноситися попередження і штраф в мінус 2 очки.

AIBA прийняла протест української сторони на розгляд і близько 4.00 (за Києвом) винесла свій вердикт.

У тексті рішення йдеться, що попередження за утримування не виносилося, оскільки обидва боксера йшли в клінч, тому такі дії були обопільними.

Що ж до перерахунку очок за завдані удари, то судді AIBA вважають, що "очки нараховані правильно, так само, як і остаточне рішення суддів щодо переможця".

"На жаль, за статутом AIBA ніяких інших апеляційних дій вчинити не можна. Спортивний арбітражний суд (Court of Arbitration for Sport), який є міжнародним органом вирішення спірних моментів у спорті, нещодавно давав роз'яснення, що, згідно зі статутом AIBA, цей суд не вправі розглядати рішення Міжнародної асоціації любительського боксу, а отже рішення AIBA, після розгляду протестів, є остаточними", - відзначили в прес-службі НОК України.

Як повідомлялося, Гвоздик в суботу, 11 серпня, програв Ніязімбетову і завоював бронзову медаль Олімпіади. Бій завершився з рахунком 13:13, і рішенням суддів перемога була присуджена казахському спортсмену.

Міжнародна асоціація аматорського боксу (AIBA) відхилила протест, поданий українською стороною на результат боксерського поєдинку Олімпійського турніру між українцем Олександром Гвоздиком і казахським спортсменом Адібеком Ніязімбетовим у ваговій категорії до 81 кг.

Українська сторона подала протест на результат бою боксера Гвоздика в півфіналі Олімпіади

Українська сторона подала протест на результат поєдинку Олександра Гвоздика з казахом Аділбеком Ніязімбетовим в півфіналі олімпійського боксерського турніру у ваговій категорії до 81 кг, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Українська сторона вимагає перерахувати кількість ударів, а також розглянути штрафні санкції за утримання суперника, які всупереч правилам не були застосовані до казахського боксеру", - йдеться в повідомленні прес-служби Національного олімпійського комітету України.

Президент НОК Сергій Бубка і глава Федерації боксу України Володимир Прудивус намагались відстояти українського атлета на його шляху до фіналу.

Як повідомлялося, Гвоздик в суботу, 11 серпня, програв Ніязімбетову і завоював бронзову медаль Олімпіади. Бій завершився з рахунком 13:13, і рішенням суддів перемога була присуджена казахському спортсмену.

У поєдинку 12 серпня Ніязимбетов зустрінеться з росіянином Єгором Мєхонцевим, який напередодні легко виграв у бразильця Ямагучі Фалькао Флорентіно.

Коментатори сходяться на думці, що присудженням перемоги Ніязимбетову AIBA повернула борг за вкрадену перемогу у Біржай Жакипова. Таким чином - Україна розплатилася за суддівське свавілля у бою казаха Жакипова з китайцем.

Нагадаємо, раніше судді позбавили золота чемпіона світу Євгена Хитрова, віддавши перемогу британському боксеру Ентоні Огого.

Раніше 11 серпня три українські боксери - Василь Ломаченко, Олександр Усик і Денис Берінчик увійшли до фіналу Олімпійського турніру, а ще один наш боксер - Тарас Шелестюк бій за вихід у фінал програв і отримав бронзу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1122 | Додав: adminA | Теги: Український боксер Гвоздик, бронзу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]