Пт, 2024-04-26, 22:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
За збірну України тепер виступатиме російський біатлоніст Дмитро Русинов
Інші останні Спортивні новини
Ще один російський біатлоніст перебирається до України. Слідом за Марією Панфіловою, яка перейшла в українську команду кількома тижнями раніше, те ж саме зробив і член збірної Росії з біатлону Дмитро Русинов. Інформацію з переходом 22-річного спортсмена вже підтвердив офіційний сайт Федерації біатлону України (ФБУ).

Остаточно всі формальності щодо зміни спортивного громадянства буде залагоджено в найближчі дні, і вже 1 лютого Русинов приєднається до нової команди.

У повідомленні ФБУ наголошується, що Русинов ще не виступав в офіційних змаганнях під егідою Міжнародного союзу біатлоністів (IBU), тому "загрози карантину, що обмежує участь в турнірах під українським прапором, стосовно нього немає". Очікується, що біатлоніст зможе дебютувати за збірну України на чемпіонаті Європи, який відбудеться 20-26 лютого в болгарському Банско.

Зазначимо, що в біатлоні зміна громадянства - поширена практика. У збірній України на даний момент виступає Наталія Бурдига, яка раніше виступала за Росію. Раніше виступала Лілія Вайгіна-Єфремова, яка до цього захищала кольори збірних Росії та Бєларусі. Окрім того, в 2002 році громадянство Бєларусі прийняла українка Олена Зубрилова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1011 | Додав: adminA | Теги: російський біатлоніст Дмитро Русино, збірну України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]