Вт, 2024-04-23, 22:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:41
Жіночу скульптуру з бивня мамонта віком 26 000 років знайдено в Чехії
Інші останні Новини світу
Зображення загадкової жінки, створене 26 000 років тому, було виявлено на території сучасної Чехії. Як говорять фахівці, невелика скульптура з бивня мамонта є найдавнішою у своєму роді, пише cybersecurity.

Вивчення подібних стародавніх артефактів дозволяє краще зрозуміти не тільки особливості побуту наших предків, скільки судити про рівень їх культурного розвитку. Зараз знахідка знаходиться на дослідженні у Британському музеї в Лондоні, де міжнародна команда археологів намагається зрозуміти, хто конкретно міг стояти за створенням скульптури.

Вчені говорять, що люди в їх більш-менш нинішньому вигляді мешкають на Землі вже близько мільйона років, але найбільш ранні свідчення того, як людський розум спробував відобразити у символічній формі навколишній світ, з'явилися всього 100 000 років тому. Нічого схожого на мистецтво старше цієї дати поки не було знайдено.

Найдавніші знахідки подібного роду були зроблені в Африці, трохи більш сучасні - в Іспанії та Франції, а ще більш пізні - у Східній Європі та на території європейської частини Росії.

Говорячи про нову знахідку, зроблену в Чехії, дослідники говорять, що подібні найдавніші європейські скульптури і малюнки на скелях дозволяють значно глибше зазирнути в історію наших предків, так як у більшості предметів мистецтва, як правило, кодується, якась комунікаційна ідея у вигляді візуального символу.

За словами Джима Кука, фахівця з археології з Британського музею, раніше у Франції були знайдені схожі фігурки і їх вік був оцінений в 23 000 років, вони також були створені з бивнів мамонтів.

Як повідомлялося, у Німеччині вченим-археологам вдалося встановити вік найдавніших музичних інструментів з бивня мамонта, знайдених в акваторії Дунаю, завдяки новій технології, яка виключає білок з сполучних тканин організму. За уточненими даними, знахідці на 2-3 тисячі років більше, ніж вважалося до цих пір. Тобто її вік коливається від 40 до 43 тисяч років.

Дослідники говорять, що нові результати змушують переглянути час виникнення так званої Оріньякської культури. Ця культура, що виникла на початку пізнього палеоліту на території сучасної Європи, відома, в першу чергу, образотворчим мистецтвом та музичними інструментами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: мамонта, 26 000 років, Чехії, жіночу скульптуру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]