Чт, 2024-04-18, 12:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
ЗМІ: в Алупці санаторій для хворих на сухоти відрізали від моря. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України
В Алупці територію, що належить дитячому протитуберкульозному санаторію ім. Боброва, відрізають від моря. Фірма-орендар київське ТОВ "Консул-Україна" звела паркан по схилу, що веде до набережної і пляжу, пише видання "Дзеркало тижня. Україна".

Як повідомив мер Алупки Дмитро Карнаух, за договором оренди, підписаного попереднім міським головою Андрієм Харитоновим, фірма отримала 0,7 га в оренду на 45 років під обслуговування споруд і будівництво рекреаційного комплексу.

Передана в оренду ділянка входить в межі території санаторію, площу якої рішенням міськради Алупки в 2007 році було зменшено у два рази. Незважаючи на те, що дане рішення Окружним адмінсудом АРК та Вищим господарським судом України було визнано незаконним, укладені на його підставі договори оренди і передачу ділянок у власність не скасовано.

Більш того, мера Алупки Андрія Харитонова з землевпорядником і архітектором міста було арештовано і засуджено за незаконне розпорядження землями санаторію імені Боброва. Але мера було звільнено від покарання за амністією у листопаді 2012 року.

Як встановило журналістське розслідування, ТОВ "Консул-Україна" в червні 2012 року змінило засновників. Основна частка статутного фонду належить ТОВ "Інвестиційна компанія "Спорт-тур", яка, через ланцюжок засновників, афілійована з одним із засновників відомої Міжнародної адвокатської компанії "Бі-Ай-Ем" Олександром Мошинським. Вона створювалася в середині 90-х т.зв. "київською сімкою" бізнесменів, серед яких - Віктор Медведчук, брати Суркіси, Валентин Згурський , Богдан Губський, Юрій Лях, Олександр Мошинський та інші.

Відзначимо, що по сусідству з санаторієм імені Боброва знаходиться розкішна дача Медведчука, побудована на місці знесених корпусів протитуберкульозного санаторію імені Баранова, завдяки оптимізації здравниць міжвідомчою комісією на чолі з віце-прем'єром Дмитром Табачником. На цій дачі влітку 2012 року Віктор Медведчук приймав російського президента Володимира Путіна, який є хрещеним батьком дочки Медведчука і Оксани Марченко.

Алупкінці впевнені, що паркан вздовж південної території Бобровки - спроба Медведчука прирізати до маєтку прибережну ділянку. На доказ версії кореспондентові видання "Дзеркало тижня" продемонстрували кабель, перекинутий через кам'яну стіну дачі і ведучий до місця зведення огорожі: таким чином було забезпечено електроживлення для зварювальних робіт.

Відзначимо, що Південний берег Криму через унікальні природні особливості і близькість до моря традиційно є предметом запеклих земельних конфліктів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1110 | Додав: adminA | Теги: Алупці санаторій, моря, хворих на сухоти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]