Сб, 2024-04-27, 05:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:22
5-мегаватний ядерний реактор КНДР через два місяці запустить і почне виробляти плутоній кілограмами
Інші останні Новини світу
КНДР готова відновити роботу свого ядерного реактора в Йонбені для виробництва збройового плутонію, повідомили південнокорейські ЗМІ з посиланнями на дані Американо-корейського інституту перспективних міжнародних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса, передає "Інтерфакс-Україна".

"Пхеньян близький до завершення робіт, необхідних для запуску 5-мегаватного реактора, який використовується Північною Кореєю для виробництва збройового плутонію. Відновлення роботи може відбутися через один - два місяці, проте поки не ясна ситуація з наявністю свіжих паливних стрижнів", - йдеться в доповіді інституту.

У квітня 2013 року Пхеньян вже заявляв про плани відновлення роботи реактора.

Відповідно до домовленостей, досягнутих на шестисторонніх переговорах з денуклеаризації Корейського півострова, КНДР в 2007 році знищила вежу охолодження реактора. За даними американських експертів, її не стали відновлювати, а під'єднали вторинну систему охолодження, що дає можливість запустити реактор раніше.

Експерти вважають, що після відновлення роботи на реакторі може вироблятися до 6 кг збройового плутонію на рік.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: Два місяці, КНДР, плутоній кілограмами, 5-мегаватний ядерний реактор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]