Сб, 2024-04-27, 02:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:23
Кличко пропонує призупинити акцію "Вставай, Україно!"
Інші останні Політичні новини
Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко вважає доцільним призупинити проведення акції опозиції "Вставай, Україно!" на літній період. Про це він заявив у вівторок, 11 червня, відповідаючи на запитання про успішність акції "Вставай, Україно!", передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що це питання ми будемо точно так само погоджувати з лідерами опозиції фракцій "Батьківщина" та "Свобода", й на період літніх відпусток і найменшої активності (політичної) ці акції не будуть проводитися", - повідомив він.

"А восени ми знову продовжимо тур по Україні, по містах, де ми будемо зустрічатися з українцями, з нашими виборцями, щоб почути позицію кожної людини і викласти нашу позицію щодо тих процесів, які відбуваються не тільки в стінах Верховної Ради, а й у державі", - уточнив політик.

На думку Кличка, у період літніх відпусток і низької політичної активності населення акція буде не досить ефективною, проте він упевнений у необхідності зустрічатися з українцями в такому форматі.

"Наскільки вона (акція) буде ефективна влітку - велике питання", - зазначив політик.

Акція "Вставай, Україно!" почалася 14 березня в Вінниці, опозиція провела ходу в низці українських міст. Планувалося завершити акцію ходою у Києві 18 травня, проте пізніше опозиція вирішила продовжити протестні заходи.

На нещодавню акцію опозиції в Хмельницькому 9 червня Кличко не приїхав з невідомих причин.

Додамо, екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко закликає політиків відмовитися від використання мовних та історичних антагонізмів у політичних та виборчих технологіях.

"Я звертаюся до владної команди, опозиції, громадянського суспільства, істориків, інтелектуалів, патріотів з проханням зупинити розгортання холодної громадянської війни, не доводити справжність свого патріотизму, щирість свого українолюбства, викриваючи рани складної української історії. Політики, припиніть рвати електорат на свої приватні шматки, розпалюючи ідеологічний розбрат минулого, влаштовуючи війни пам'ятників, мов та орденів. Це жорстоко та самовбивчо", - написала Тимошенко у статті "День Європи".

"Я закликаю в цій декларації заявити про взаємне припинення акції "Вставай, Україно!" та так званого антифашистського руху і визначити спільний план дій щодо інтеграції України до Європейського Союзу", - заявляє вона.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 942 | Додав: nowyny | Теги: кличко, зупинити акцію вставай Україно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]