Пт, 2024-04-26, 21:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:45
Половина місячної норми опадів випала у Миколаєві, підтопило будинки, зламано дерева
Інші останні Надзвичайні новини
У п'ятницю, 7 червня, в результаті інтенсивних опадів, у Миколаєві та Очаківському районі сталося падіння дерев і часткове підтоплення присадибних ділянок та об'єктів інфраструктури, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на прес-службу ДСНС.

Протягом доби випало 27 мм опадів, що становить половину місячної норми.

"У Корабельному районі міста Миколаєва піднявся рівень води в річці Витівка, у зв'язку з чим проведено позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Для відкачування води залучено державну пожежно-рятувальну частину № 5, Миколаївський військовий гірничо-рятувальний загін і ДКП Миколаївводоканал", - йдеться в повідомленні.

У той же час, за інформацією ДСНС, в Центральному районі Миколаєва сталося часткове підтоплення присадибних ділянок по вул. Степовій, 3. "Для відкачування води залучено відділення аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України в Миколаївській області. Для недопущення попадання води в житлові будинки створено перешкоду для води з мішків з піском. Станом на 13:30 воду відкачали", - зазначають у прес- службі.

У Миколаєві рятувальниками зафіксовано більше семи випадків падіння дерев, в основному на проїжджу частину. Для розпилювання й вбирання дерев залучалися державна пожежно-рятувальна частина № 3 і Миколаївський військовий гірничо-рятувальний загін.

У місті Очакові сталося підтоплення присадибних ділянок по вул. Червоних партизанів. Для відкачування води залучено два пожежно-рятувальних відділення місцевого підрозділу. Внаслідок підтоплення відключено від електропостачання каналізаційну насосну станцію Очакова і каналізаційну насосну станцію села Чорноморка Очаківського району. Для відновлювальних робіт залучено чотири одиниці техніки. Станом на 13:30 відкачано воду з каналізаційної насосної станції Чорноморки.

Як повідомляють у ДСНС, в даний час проводиться позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На місці працює мобільно-оперативна група головного управління ДСНС України в Миколаївській області.

У ці дні Центральна та Східна Європа переживає другу велику у ХХI столітті повінь (перша сталась у 2002 році). Рекордні опади вже випали на території Німеччини, Чехії, Австрії, Словаччини та Угорщини. Стихія забрала життя 8 осіб. Існує небезпека для міста Вилкове, яке розташовано в українському Придунав'ї в Одеській області.

З 31 травня на 1 червня серйозно постраждала від бурі Одеса, загинула 1 особа, отримали збиток 36.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: половина місячної норми опадів, Миколаєв, будинки, зламано дерева | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]