Пт, 2024-04-26, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:14
Спецслужби США визнали, що стежили за поштою громадян та іноземців
Інші останні Новини світу

Американські спецслужби США і до 2011 року збирали дані про листування електронною поштою співгромадян й іноземців з особами за кордоном, що перебували у США , визнав, виступаючи в Балтіморі, директор Агентства нацбезпеки (АНБ) США Кіт Александер.

Александер зазначив, що програма була згорнута з ініціативи самого АНБ лише в 2011 році фактично у зв'язку з її неефективністю, передає РИА "Новости".

"Ми ініціювали дискусію, стверджуючи при цьому, що цієї програми недостатньо, щоб зупинити терористів. Ми закрили програму. Всі дані було знищено тоді ж", - сказав Александер.

За його словами, програма "не задовольняла наші вимоги, і ми вирішили, що зможемо краще захищати громадянські свободи і недоторканність особистого життя, якщо розправимось з нею".

Програма передбачала збір мета-даних про електронне листування американських громадян з іноземцями, а також іноземних громадян, якщо вони перебували на території США. АНБ збирало інформацію про акаунти, на які громадяни США відправляли електронні листи або з яких вони отримували повідомлення, а також IP-адреси з комп'ютерів на території США, які використовувалися для листування. Зміст повідомлень при цьому не аналізувався.

Зі свого боку офіційний представник апарату директора національної розвідки США Шон Тернер запевнив, що відтоді програма не поновлювалася. Відомство, в якому працює Тернер, формально координує діяльність всіх 16 американських розвідувальних органів.

Раніше глава Агентства з національної безпеки США Кіт Александер на слуханнях у Сенаті заявляв, що завдяки стеженні за інтернет-користувачами і збору даних про телефонні переговори спецслужби запобігли десятку потенційних терористичних атак. За словами Александера, спецслужби "намагаються бути чесними" і дотримувати баланс між недоторканністю приватного життя і питаннями національної безпеки.

Нагадаємо, Едвард Сноуден втік до Гонконгу в травні, після чого оприлюднив інформацію про секретні операції спецслужб щодо стеження в інтернеті.

Через організований ним витік, зокрема, стало відомо, що американські спецслужби отримали доступ до даних про мільйони телефонних дзвінків, а також до серверів найбільших інтернет-компаній.

З Гонконгу Сноуден перебрався до Москви, де, за повідомленням ЗМІ, і знаходиться до цих пір - в транзитній зоні міжнародного аеропорту "Шереметьєво".

США закликають Росію екстрадувати екс-співробітника ЦРУ на батьківщину.

Члени конгресу США розробляють пакет обмежувальних заходів проти Росії через ситуацію з екс-співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: спецслужби США, поштою громадян та іноземців, стежили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]