Пт, 2024-04-26, 10:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
Тимошенко виїде за кордон, якщо буде амністія і ухвала Верховного суду
Інші останні Політичні новини
Юридичні аспекти можливого виїзду екс-прем'єра Юлії Тимошенко для лікування за кордон у своїй статті для видання "Дзеркало тижня. Україна" окреслив доктор юридичних наук Микола Хавронюк.

Як зазначає автор, щоб Тимошенко могла скористатися проголошеним у ст. 36 Основ законодавства України про охорону здоров'я правом лікуватися за кордоном, спочатку вона повинна бути як мінімум:

- Умовно-достроково звільнена від відбування покарання (згідно ст. 81 КК України це буде можливо після відбування нею не менше 2/3 призначеного строку покарання, тобто не раніше ніж у квітні 2016), або

- Звільнена від покарання на підставі закону про амністію (згідно ст. 4 закону "Про застосування амністії" це теж може відбутися не раніше квітня 2016 року), або

- Звільнена від покарання на підставі акта про помилування, або

- Невідбуту частину покарання повинно бути замінено більш м'яким видом покарання (згідно ст. 82 КК України це буде можливо після відбуття нею не менше 1/2 призначеного терміну покарання, тобто не раніше лютого 2014 року).

"Зазначені вище дати (лютий 2014 го або квітень 2016) могли б бути значно наближені, якби суд касаційної інстанції - після перегляду справи Верховним судом - визнав не відповідним ступеню тяжкості злочину та особі засудженої покарання і зменшив термін покарання Юлії Тимошенко хоча б на один рік", - зазначив автор.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Лікарі з німецької клініки "Шаріте" відвідували Тимошенко на початку тижня. Вони рекомендували їй продовжити стаціонарне лікування.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: амністія, за кордон, тимошенко, ухвала Верховного суду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]