Пт, 2024-04-26, 05:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:17
Тягнибок відмовився зустрічатися з Януковичем. ЗМІ навіть не запрошували
Інші останні Політичні новини
Лідер парламентської фракції "Свобода" Олег Тягнибок підтверджує, що не має наміру брати участь у зустрічі лідерів фракцій з президентом України Віктором Януковичем, і називає запланований захід фарсом, передає "Інтерфакс-Україна".

"Свобода" не збирається брати участі у тому політичному фарсі в дусі "діалогу з країною". Ми чудово усвідомлюємо, що формат тієї зустрічі, який повинен був відбутися у форматі зустрічі президента з опозицією, був змінений. Відповідно, немає абсолютно ніякого сенсу підігравати цим абсолютно непотрібним грищам ", - сказав Тягнибок журналістам у середу, 19 червня, аргументуючи свою відмову.

Лідер "Свободи" наголосив, що мала відбутися зустріч представників опозиції з главою держави, і його запрошували до парламенту. "Це дещо інший формат і трохи інший тон розмови, інша постановка розмови", - сказав Тягнибок, додавши, що зустріч глави держави з усіма керівниками фракцій, а також керівником парламенту - це "буде погоджувальна рада номер два".

"Ми кожен понеділок спостерігаємо за дебатами керівників фракцій, а цього разу це буде те ж саме, тільки президент нібито буде у нас над процесом. Кому це треба?", -додав він.

При цьому Тягнибок підкреслив, що фракція "Свобода" з розумінням ставиться до позиції фракції "Батьківщина" про необхідність такої зустрічі їхнього лідера Арсенія Яценюка з президентом. "У першу чергу, це пов'язано із станом здоров'я Юлії Тимошенко. Але ми точно також з повним розумінням ставимося до позиції та інших наших партнерів – партії "УДАР" Віталія Кличка, який (на зустріч) не піде", - сказав він.

Як повідомлялося Янукович запросив на зустріч в Адміністрацію Президента керівників усіх парламентських фракцій і голову Верховної Ради.

За словами голови ВР Володимира Рибака, зустріч відбудеться 19 червня о 14.30 у приміщенні Адміністрації Президента. Лідер УДАРу Віталій Кличко заявив, що представники фракції "УДАР” на цю зустріч з Президентом не підуть.

Лідер фракції "Батьківщина" Яценюк заявляє, що зустріч опозиціонерів з Президентом має відбутися публічно, "у присутності ЗМІ, і після цього ми готові вислухати Президента України у стінах ВР без будь-якої обструкції з його посланням — він повинен виконати свій конституційний обов’язок".

Про результати зустрічі Президента з головами фракцій ЗМІ поінформує Мірошниченко

Про результати сьогоднішньої зустрічі Януковича з керівництвом парламенту і головами фракцій ЗМІ поінформує Представник Президента у Верховній Раді України Юрій Мірошниченко. Зокрема, про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті глави держави.

"Після зустрічі Президента з керівництвом парламенту і головами фракцій я особисто проінформую ЗМІ", – зазначив Мірошниченко.

Він нагадав, що на прохання керівництва Верховної Ради і голів парламентських фракцій сьогодні о 14:30 Президент України проведе з ними зустріч.

"Такі зустрічі Президент проводить постійно, але, на жаль, опозиція їх зазвичай ігнорує", - зазначив Мірошниченко.

За його словами, глава держави зацікавлений в ефективній роботі парламенту для нормалізації життєдіяльності країни та вирішення першочергових проблем, які стоять сьогодні перед українською економікою.

"Сподіваюся, ця зустріч матиме конструктивний характер і призведе до нормалізації роботи Верховної Ради", - підкреслив Представник Президента в парламенті.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: зустрічатися, не запрошували, Януковичем, Тягнибок, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]