Пт, 2024-04-26, 02:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
1,7 мільярда Україна має отримати від МВФ уже наступного тижня - Яресько
Інші останні Економічні новини

Україна може отримати другий транш кредиту Міжнародного валютного фонду розміром 1,7 млрд дол уже наступного тижня, й ці кошти буде спрямовано в резерви Національного банку України.

Про це журналістам повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, передає УНІАН.

"Рішення ради ми очікуємо в п`ятницю, 31 липня. Наступного тижня, тобто в кілька банківських днів, ми повинні були б отримати 1 млрд 700 млн дол на резерви Національного банку України", - сказала вона.

Яресько також повідомила, що окрім траншу від Міжнародного валютного фонду Україна, у серпні-вересні може отримати $300 млн від Японії та перший транш від Світового банку. За півтора року обсяг міжнародної допомоги може сягнути $7,2 млрд.

"Ми вже домовилися про кредитну підтримку обсягом 1 млрд доларів зі Світовим банком. Отримання першого траншу очікуємо в серпні. Макрофінансову підтримку в 300 млн доларів від Японії також очікуємо в серпні-вересні", - сказала Яресько, передає "Укрінформ".

За її словами, крім допомоги від МВФ, Україна домовилася про додаткову міжнародну підтримку в обсязі $7,2 млрд протягом наступних півтора року від офіційних та багатосторонніх партнерів.

Зокрема, Україна вже отримала $1 млрд в рамках угоди про надання кредитних гарантій США. "Ще 1 млрд доларів очікуємо до кінця цього року у випадку прогресу з реформами", - зауважила міністр.

Крім того, Київ отримав 600 млн євро макрофінансової підтримки від ЄС з пакета загальним обсягом 1,8 млрд евро, 158 млн доларів від канадської експортної агенції, а також бюджетно-кредитну підтримку від Німеччини в розмірі 200 млрд євро в рамках загального кредиту агентства KfW на відновлення сходу України.

Як повідомлялося, засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду, на якому розглядатиметься питання виділення Україні 1,7 млрд дол другого траншу за чотирирічною програмою EFF, пройде 31 липня. До цієї дати фонд очікує досягнення домовленості з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу України на суму 15,3 млрд дол.

Нагадаємо, на початку липня між представниками МВФ і владою України була досягнута домовленість, на рівні персоналу, щодо низки питань, необхідних для завершення першого перегляду програми EFF. Результатом завершення перегляду програми стане виділення Україні траншу в розмірі SDR 1,18 млрд (близько 1,7 млрд дол.).

Пізніше, після того, як Рада ухвалила п'ять законів, необхідних для отримання другого траншу, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що розраховує на виділення Україні 1,7 млрд дол вже 31 липня на засіданні Ради директорів МВФ.

24 липня президент Петро Порошенко підписав закон, що знімає мораторій на примусову реалізацію майна компаній із часткою державної власності не менше за 25% з метою погашення боргів цих компаній за газ перед (НАК) "Нафтогаз України" та її дочірніми підприємствами. Ухвалення цього закону було необхідною умовою для проведення засідання Ради директорів МВФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: україна, яресько, наступного тижня, 7 мільярда, МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]