Чт, 2024-04-18, 02:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Адвоката російського ГРУшника Александрова знайшли вбитим
Інші останні Кримінальні новини

Адвоката російського ГРушника Олександра Александрова Юрія Грабовського знайдено вбитим. Про це сьогодні, 25 березня, йдеться в повідомленні прес-служби Національної асоціації адвокатів України (НААУ).

"Сьогодні ми дізналися трагічну звістку. Адвокат Юрій Грабовський знайдений убитим. Підозрюваних у цьому злочині затримано, і ми сподіваємося, що всі причетні до вбивства нашого колеги будуть покарані. Висловлюємо співчуття близьким та рідним Юрія Грабовського, всім, хто його знав. Ми всі втратили талановитого розумного енергійного адвоката, відданого своїй справі", - йдеться в повідомленні.

У Військовий прокуратурі підтвердили смерть Грабовського. Про це "Українській правді" сказав заступник Генпрокурора- головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Так, я підтверджую смерть адвоката" – сказав Матіос.

Водночас він не став повідомляти жодних інших подробиць, сказав, що після 11 години буде брифінг, на якому він розповість про деталі.

Водночас, як розповіли "Українській правді" співрозмовники, близькі до адвокатської асоціації, тіло Грабовського було знайдено закопаним неподалік від траси. Не виключено, що йдеться про одну з трас Київської області.

У той же час у Головному управлінні Національної поліції Київської області заявляють, що тіло Грабовського не знаходили на території області, передає "Інтерфакс-Україна".

10 березня стало відомо про зникнення адвоката Грабовського, який мешкав у готелі в Одесі. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Національна асоціація адвокатів України заявила, що з Грабовським немає жодного зв`язку з 7 березня.

На сторінці Грабовського у Facebook 9 березня з`явився запис, в якому він зазначив, що не з власної волі виїхав з України. Однак колеги адвоката заявили, що така поведінка не властива для Грабовського.

20 березня заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос - заявив, що в аеропорту "Одеса" затримано одного з підозрюваних у викраденні Грабовського. За його словами, затриманий – громадянин України - зізнався в тому, що до викрадення Грабовського причетні спецслужби РФ.

Матіос акцентував, що на спецоперацію з викрадення адвоката російська сторона направила "десятки тисяч доларів", в тому числі, на забезпечення зловмисників підробленими документами.

21 березня Матіос також повідомив, що на російських спецназівців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова з боку іноземних спецслужб готувався замах у центрі Києва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: вбитий, адвокат російського ГРУшника Алекса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]