Сб, 2024-04-27, 00:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:14
Ахметов і Фірташ - головні багатії України - нарощують статки, але не всім так щастить
Інші останні Економічні новини

Журнал "Фокус" опублікував свій щорічний рейтинг найбагатших українців.

На першому місці традиційно розмістився власник групи СКМ, нардеп-"регіонал" Ринат Ахметов, який обійшов своїх найближчих конкурентів у рейтингу "Фокусу" більш ніж учетверо. За минулий рік статки Ахметова збільшилася на 3 мільярди доларів і сягнули майже 18,7 млрд.

Другу сходинку в рейтингу зайняв бізнес-партнер Ахметова, власник "Смарт-холдингу" і співвласник "Метінвесту" росіянин Вадим Новінський. Його статки журнал оцінив в 4,4 млрд.

Співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський зі статками 4,2 млрд дол розмістився в рейтингу на третьому, а його партнер Геннадій Боголюбов, з аналогічним розміром активів - на четвертому місці.

Замикає першу п'ятірку власник Group DF Дмитро Фірташ, який за минулий рік подвоїв свої статки, які на сьогодні оцінюються в 2,8 млрд дол.

"Бютівець" Костянтин Жеваго, співвласник компанії Ferrexpo, за рік втратив 400 млн дол і тепер зі статком 2,26 млрд дол посідає шосту позицію в рейтингу.

Співвласник групи "Енергетичний стандарт" Костянтин Григоришин із 2 млрд дол активів посідає сьоме місце.

Зять другого президента України Леоніда Кучми, бізнесмен і медіамагнат Віктор Пінчук за минулий рік став на мільярд доларів бідніший і зі статками, які журналом оцінюються в 1,8 млрд дол, став восьмим за рахунком найбагатшим українцем.

Не можна назвати минулий рік вдалим і для співвласника корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Сергія Тарути, статок якого зменшився з 2,1 до 1,45 млрд дол.

У топ-10 найбагатших людей України увійшов також засновник групи "Донецьксталь" Віктор Нусенкіс, який за минулий рік став вдвічі багатшим - його статки журнал оцінює в 1,44 млрд дол.

У першу двадцятку рейтингу, зокрема, увійшли власник ФК "Металіст" Олександр Ярославський (1,35 млрд дол), міністр економіки Петро Порошенко (971 млн дол) і гендиректор ММК ім. Ілліча Володимир Бойко (918 млн дол).

Проривом року журнал назвав співвласника "Азовмаша" і одеського ринку "7-1 кілометр", депутата-"регіонала" Юрія Іванющенка. Він збільшив свій статок у сім разів і практично став мільярдером (756 млн дол). Такий ривок пояснюється тим, що впливовий депутат поступово виходить з тіні.

Головний новачок рейтингу - Олександр Янукович, старший син президента (№103 у списку). Його статок оцінюється в 100 млн дол.

Увійшли в рейтинг також Сергій Тігіпко (№25), Валерій Хорошковський (№39), Борис Колесніков (№51), Віктор Медведчук (№62), Віталій і Володимир Клички (№145).

Всього ж в рейтингу присутні шість чиновників вищого рангу, 36 народних депутатів, 19 депутатів місцевих рад - це майже третина списку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1105 | Додав: adminA | Теги: Ахметов, Фірташ, головні багатії України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]