Пт, 2024-03-29, 16:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:21
Бойовики обстріляли мирне село: є загиблі. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Ситуація в районі проведення АТО стабільно напружена. Протягом минулої доби, 15 липня, російсько-терористичні війська близько 90 разів вели обстріли наших військ. Як повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook, близько 60 з них відбулось з 18-ї по 24 годину. При цьому 33 рази бандформування використовували заборонену Мінськими домовленостями зброю.

"Російсько-терористичні війська знову навмисно та показово обстріляли мирний населений пункт Донбасу. Цього разу від 152-мм артилерії бойовиків постраждало село Кодема, Артемівського району Донецької області. Є загиблі серед мирного населення", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що кількість загиблих не уточнюється.

Окрім цього, згідно з даними прес-центру, 7 разів бойовики застосовували по позиціях сил АТО 152-х та 122-мм артилерію, 31 раз - 120-мм міномети, у 9 випадках – танки.

"Під щільним вогнем проросійських бандформувань були позиції сил АТО в районах н.п. Авдіївка, Новгородське, Верхньоторецьке, Опитне, Кірове, Перше травня, Ленінське, Миколаївка-2, Майорськ, Старогнатівка", - додали у прес-центрі.

Станом на 6-ту ранку, сьогодні, 15 липня, бойовики ведуть докучливий вогонь зі стрілецької зброї по позиціях наших військ у районі н.п. Щастя та у напрямку Донецького аеропорту.

Нагадаємо, 14 липня скоєно один з найбільш інтенсивних обстрілів території України з моменту підписання Мінських угод - бойовики 100 разів відкривали вогонь.

Як зазначають у РНБО, останнім часом відбувається активізація спроб проникнення на територію України терористичних та диверсійно-розвідувальних груп, ворог активізував агентурну мережу та агентів впливу з метою підриву суспільно-політичної стабільності, сіяння панічних настроїв та підбурювання громадян до провокативних дій, зокрема спроб блокування переміщення підрозділів ЗСУ та Нацгвардії.

"Такі дії свідчать про чергову спробу Росії та її маріонеток повністю зруйнувати Мінські домовленості та відновити активні бойові дії, розпочавши наступ, як мінімум, по трьох важливих напрямках вздовж лінії зіткнення", - заявляють силовики.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: обстріл, бойовики, загиблі, мирне село | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]