Пт, 2024-04-26, 05:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:46
Бойовики значно скоротили кількість обстрілів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

З півночі до 6 години ранку в районі проведення АТО зафіксовано всього 3 обстріли бойовиками позицій українських військових. Про це сьогодні зранку, 3 липня, йдеться в повідомленні прес-центру АТО на сторінці в Facebook.

"Бойовики обстріляли зі стрілецької зброї позиції українських військ в районі населеного пункту Рассадки Донецької області", - говориться в повідомленні.

Черговий випадок порушення Мінських домовленостей з боку незаконних збройних формувань відбувся в районі Трьохізбенки. Близько першої ночі проросійські найманці здійснили артилерійській обстріл по околицях цього населеного пункту Луганської області з гармат калібру 152 мм.

"Попри відносне затишшя командування сил АТО нарощує комплекс заходів щодо підвищення нашої оборони. Фортифікаційне обладнання районів, рубежів і позицій на більшості ділянок фактично завершене", - підсумували в прес-центрі.

Крім цього, прес-центр опублікував фотографії знищеного населеного пункту Широкине.

Нагадаємо, 2 липня в Міноборони України повідомило, що всі бойовики пішли з села Широкине (Донецька область), зараз вони зайняли позиції на схід від цього населеного пункту. У Широкино встановилася повна тиша.

1 липня окупанти заявили, що вважають село Широкине Новоазовського району демілітаризованою зоною.

Того ж дня речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко повідомив, що незважаючи на брехливі заяви ватажків бандформування "ДНР", проти сил АТО у Широкиному тривають збройні провокації. Факти порушення перемир’я з боку окупантів фіксуються щогодини. Окрім стрілецької зброї і мінометів, застосовується і важке озброєння – 122-мм гармати та реактивні установки "Град-П".

Представник України у робочій підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук заявляє, що Україна пропонує створити 4-кілометрову зону безпеки в Широкиному, проте Росія не погоджується.

Бойовики обстріляли свої ж позиції

Бойовики влаштували провокаційні обстріли своїх же позицій з артилерії 122 мм і 152 мм. Про це йдеться в повідомленні Оборони Маріуполя, яке було опубліковано на сторінці в Facebook ввечері 2 липня.

"Канонада, яку маріупольці чують протягом вечора не є обстрілом українських позицій. Бойовики вели вогонь по своїх же. Постріли були спрямовані з району н.п. Жовтень на схід від населених пунктів Дзержинське і Ленінське", - йдеться в заяві.

При цьому в центрі підкреслили, що мета таких дій поки невідома і українські позиції ввечері з артилерії не обстрілювалися.

"Ситуація знаходиться під повним контролем української армії. Усі підрозділи знаходяться на своїх позиціях і готові дати відсіч противнику в разі необхідності", - заявили в Обороні Маріуполя.

Зазначимо, в січні секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що Маріуполь надійно укріплений зі сходу, звідки бойовики неодноразово намагалися здійснити прорив.

У червні повідомлялося, що в Маріуполі завершується будівництво фортифікаційних споруд на першій лінії оборони.

  

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: бойовики, кількість обстрілів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]